ВЕЛИКДЕН и ПРОЛЕТ

ВЕЛИКДЕН и ПРОЛЕТ
ВЕЛИКДЕН и ПРОЛЕТ

Saturday, February 4, 2017

Круфини с многолистно тесто / Puff Pastry Cruffins




След истерията по кронъта триумфът на круфина, плод на любовта между кроасана и мъфина, е повече от естествен сред  почитателите на сладкарското изкуство.

Пухкавото многолистно тесто, запечено във формата на мъфин и с топящо се сърце от шоколад, крем или конфитюр, завладява хората по цял свят, за да се преърне в  един от най-предпочитаните кулинарни хибриди.


А приготвени с бутер тесто, круфините са  бърз и повече от лесен начин да превърнем ежедневната закуска или десерт в истинско гурме изживяване ;)

Можете да намерите рецептата и в кулинарния блог La Vita e Bella 


Необходими продукти:
за 12 круфина

1 опаковка бутер тесто Белла (800г)
200 г течен шоколад
200 г конфитюр от малини (или предпочитани плодове)
1 с.л. масло, за намасляване на формата за мъфини
1-2 с.л. пудра захар, за поръсване


Начин на приготвяне:

Подготовката на круфините отнема 10-15 минути, а приготвянето им: 30-40 минути.
  

Размразяваме бутер тестото, като го прехвърляме от предната вечер в хладилника или за около 40 минути на стайна температура.
Загряваме предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор и намасляваме форма за мъфини.


Разстиламе бутер тестото върху леко набрашнена работна повърхност и с нож за пица разрязваме всеки от листовете напречно на 3 равни части (общо 6 ленти).


Разточваме леко всяка от лентите по тължина и навиваме на стегнато руло.
С остър нож разрязваме всяко от рулата надлъжно през средата.


Завиваме всяка от половинките на охлювче...


...и прехвърляме във формата за мъфини.


Печем в предварително загрята до 220С или 200С с вентилатор фурна 25-30 минути.
Изваждаме готовите мъфини от фурната и охлаждаме с формата 3-4 минути върху решетка.


С пош и накрайник за пълнежи пълним всеки от мъфините с избраната плънка, като забием върха на накрайника в горната част на всеки круфин и пълним с шоколад или сладко, докато плънката започне да излиза отгоре.

Поръсваме с пудра захар и поднасяме с предпочитана гореща напитка.







.


No comments:

Post a Comment

Blogging tips