КОЛЕДА и ЗИМА 2016

КОЛЕДА и ЗИМА 2016
КОЛЕДА и ЗИМА 2016

Saturday, October 17, 2015

Запечен Камембер с Хамон Серрано / Baked Camembert in Jamón Serrano



Ако искате повече време за себе си, но държите на масата у дома да поднесете и нещо вкусно, ви предлагам да заложите на запечен камембер с хамон серрано и прясно изпечен хляб, които винаги можете3 да си набаеите от най-близкия Лидл

Необходими продукти:

1 питка сирене Камембер (250 г)
3-4 резенчета хамон серрано
1-2 стръкчета свежа машерка
шипка прясно смлян черен пипер
хляб със семена (или друг предпочитан хляб от фурната на Lidl)

Благодаря отново на Лидл за милия и вкусен жест!! :)


Начин на приготвяне:

Поръсваме камембера с прясно смлян черен пипер и увиваме с резенчетата испански хамон, като леко ги застъпваме.
Печем в предварително загрята до 200С или 180С с вентилатор фурна за 10-15 минути.
Поръсваме с листенца свежа мащерка, нарязваме и поднасяме с филийки хляб със хрупкава коричка.


Бързо, лесно, ефектно - и най-вече - невероятно вкусно ;)

7 comments:

  1. Вкусотийка си спретнала несъмнено!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря :) абсолютна вкусотийка е...

      Delete
  2. Чудесно предястие, Мина!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Зори!! Менкам половината за половината от твоето уханно хлебче :)

      Delete
  3. Мина, много хубаво предястие, особено ако добавим и по чаша вино! :)
    Идеално за леко прохладните есенни вечери!
    Поздрави и хубава седмица :)

    ReplyDelete
  4. It looks fantastic...delicious! :)

    ReplyDelete
  5. Ох и ах ще възкликна пред тези умопомрачителни кадри!Невероятно апетитно еееее,скъпа!А кадрите пак радват окото,поздравления!

    ReplyDelete

Blogging tips