AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Sunday, October 12, 2014

Бутер круши със стафиди и бадеми / Puff Pastry Pear Tartlets


Ако искате да приготвите нещо впечатляващо и вкусно, от което гостите или любимите ви хора вкъщи да се почувстват специални, и същевременно да е лесно и бързо за приготвяне - рецептата за бутер круши със стафиди и бадеми е подходящото предложение :)

Това е и поредното ми предложение в La Vita e Bella


Богатата сладост на запечените круши и хрупкавата коричка на бутер тестото се преплитат очарователно с аромата на стафиди и бадеми и се допълват взаимно в многопластовия вкус на този изкусителен десерт!


Необходими продукти:

1 опаковка бутер тесто Белла (800 гр)
4 средно големи или 6 по-малки круши
50 г стафиди
50 г филирани или нарязани бадеми (или други предпочитани ядки)
1 яйце
1 с.л. вода
2-3 с.л. кафява захар


Начин на приготвяне:

Размразете бутер тестото (най-добре като го прехвърлите от предната вечер в хладилника).
Загрейте предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор.
Застелете плитка и широка тава с хартия за печене.
Разбийте яйцето и водата и оставете настрани.
Измийте и подсушете крушите и разполовете по дължина през средата, като се стремите да разполовите и дръжката (и всяка половинка от крушата да си има и дръжка)
Почистете крушите от семките и запълнете образуваните кухини със стафиди и бадеми.


Изрежете от бутер тестото форми на круши с листенца - около 2 см по-големи от разполовените круши и подредете на разстояние в покритата с хартия за печене тава.
Поставете всяка от напълнените със стафиди и бадеми половинки по средата на изрязаните бутер круши.
С остър кухненски нож направете по няколко прореза по крушите за по лесното им изпичане.
Намажете канта от бутер тесто около крушите с разбито яйце и поръсете обилно с кафява захар.
С гърба на ножа очертайте линии по листата от бутер тесто.
Печете в предварително загрята до 220С или 200С с вентилатор фурна около 10 минути, или до златисто кафяв загар на бутер тестото.
Поднесете веднага или като бърза закуска по всяко време на деня.


Можете да поръсите готовите круши с течен мед и леко запечени филирани бадеми.




5 comments:

  1. Предложението ти е изключително изящно, Мина, също така е вкусно и много ароматно :) Прелест!
    Аз съм голям почитател на бутер тестото и този прекрасен сладкиш в най-скоро време ще украси трапезата ми!
    Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Велика вкусотия е това,пък колко е ефектно и красиво думи нямам,Мина!Пък чинийката каква е кипра!Прелест отвсякъде!И хубави круши си подбрала,първокласни!Прекрасна седмица на всички у вас,скъпа!

    ReplyDelete
  3. Много красиви крушки си сътворила, Мина, поздравления!

    ReplyDelete
  4. Аз бих повторила всички коментари, наиситина са разкошни, Мина. :)
    Поздрави!

    ReplyDelete

Blogging tips