Не знам за вас, но като се каже "Овчарски пай" - аз винаги и единствено се сещам за Гордън Рамзи :))
Затова и се спрях на неговата рецепта за Овчарски пай, която освен че е бърза и лесна за приготвяне, е и уникално вкусна!
Необходими продукти:
За плънката:
2-3 с.л. зехтин
600 г агнешка или телешка кайма
1 голям моркови (настърган)
1 голяма глава лук (настърган)
пресен розмарин
прясна мащерка
3-4 скилидки пресован чесън
сол, на вкус
пипер, на вкус
няколко пръски Worcestershire сос (който аз замених с тъмен леко подсладен соев сос :( поради липса на посочения в рецептата)
2 средноголеми настъргани домата или доматено пюре или паста (не повече от малка консерва)
няколко „глътки” червено вино
1/3 чаша пилешки бульон
За картофеното пюре:
около 600 г картофи
¼ чаша сметана
около 50-60 г масло
2 яйчени жълтъка
сол, на вкус
пипер, на вкус
½ до 1 чаша пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
Приготвяме по брилянтните инструкции на Гордън Рамзи :) и печем в предварително загрята на 180С фурна около 20 минути.
Сервираме на порции или като една голяма семейна порция с отделни съдове и прибори.
Много вкусно ястие, което ние вкъщи единодушно определяме като Британска мусака :)
Определено си заслужава - от първата до последната хапка!!
Вкусотия! :)
ReplyDelete