AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, February 18, 2019

Кето хлебчета / Keto Bread for Buns and Rolls



Бях много любопитна да опитам нисковъглехидратните кето хлебчета и си признавам, че останах приятно очарована от вкуса им :)
Леки, ефирни и изненадващо вкусни!!

Необходими продукти
...за 6 по-големи или 8 средни питки

120 г бадемово брашно
5 с.л. хуск
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. едросмляна морска или хималайска сол
200 мл вряща вода
2 ч.л. ябълков оцет
3 белтъка
сусам за поръсване, по избор


Начин ан приготвяне:

Загряваме фурната до 180°C или 160°C с вентилатор.
Застиламе дъното на плитка тава с хартия за печене.
Смесваме сухите съставкив голяма купа.
Кипваме водата и добавяме в купата със сухите съставки врящата вода, оцета и белтъците, като непрекъснато разбиваме за около 30 секунди, като внимаваме да не преразбием тестото - на консистенция трябва да прилича на нещо като домашен пластелин :)
Оформяме с навлажнени ръце 6 или 8 топчета тесто и поставяме в застланата с хартия за печене тава - на разстояние едно от друго.
Печем на по-ниска скара в предварително загрята до 180°C или 160°C с вентилатор фурна за 50-60 минути, в зависимост от размера на хлебчетата.
Готови са, когато започнат да издавт кух звук при потупване по дъното.


Поднасяме топли или студени с масло, домашни пастетчета или режимни благинки по избор :)
Перфектни са за приготвянето на сандвичи и бургери!!
Удещането е като за класически хляб...


Следващия път мисля да добавя и есенция масло, за още по-наситено автентичен вкус и ще споделя как се е получило :)


9 comments:

  1. Здравейте! Искам да попитам белтъците предварително разбити ли са? Не се сваряват от врялата вода, нали?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте,
      Моите белтъци не ги бях разбила по спомен, но не се свариха от водата, защото сухите съставки странно кипнаха (предполагам от хуск-а) и я поеха почти веднага след добавянето й :)

      Delete
  2. За втори път пробвам, страхотни на външен вид, но вътре сурови,🤔не знам къде бъркам?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пробвайте да печете по-дълго, като покривате с алуминиево фолио, ако започнат да прегарят - готови са, когато започнат да издават кух звук при потупване.

      Delete
  3. Поредна успешна рецепта, сега само се чудя как да не ги изям на един път. :) Поздрави!

    ReplyDelete
  4. А хуска от къде го купувате?Има ли някаква определена марка ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. От "Зелен Био" и от "Зоя" съм купувала основно и все не помня, къде беше по-изгоден :)

      Delete
  5. Сполучлива рецепта. Много вкусни станаха. Но аз замених белтъците с 1ч.ч ленено семе накиснато с малко вода.

    ReplyDelete
  6. strahotni burgeri izprobvai

    ReplyDelete

Blogging tips