AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Friday, February 13, 2015

Отворени кроасани с шоколад и ягоди / Strawberry Chocolate Croissants




Ако искате да приготвите нещо романтично и вкусно за любимите си хора за Св. Валентин, или държите да те изживяват всеки един ден като празник на любовта, като се чувстват специални и обичани :), можете да им приготвите бързите, изключително лесни и невероятни вкусни отворени кроасани от многолистно тесто с Нутела и ягоди.

Денят на влюбените, 14 февруари, започва като литургично честване на един от ранните християнски светци на име Валентин. В житието на Свети Валентин от Рим се споменава, че е бил затворен за бракосъчетаването на войници, на които им е било забранено да се женят, както и и за отслужване на християнски ритуали. Според легендата, по време на престоя си в затвора той успява да изцели дъщерята на тъмничаря си и преди екзекуцията си й пише писмо за сбогом, което подписва  с "Твой Валентин".

Днес, Денят на Свети Валентин е официален празник в Римокатолическата, Англиканската и Лютеранската църква. Източноправославната църква също чества Деня на Свети Валентин, макар и на 06 юли в чест на римския презвитер Свети Валентин и на 30 юли в чест на свещеномъченик Валентин, епископът на Интерамна (днешен Терни). В Бразилия, Денят на Свети Валентин се почита на 12 юни.

В наши дни, размяната на 14 февруари на лакомства, картички "Валентинки" и подаръци с формата на сърце е осъвременена традиция в много страни по света :)

Рецептата е публикувана и в кулинарния блог La Vita e Bella


Необходими продукти:

2 кори бутер тесто Белла (800 гр)
150-200 г ягоди, на резенчета
200 г Нутела
2-3 с.л. пудра захар


Подготовката отнема около 15 минути, а приготвянето на кроасаните - около 15-20 минути.

Начин на приготвяне:

Размразете бутер тестото (най-добре, като го прехвърлите от предната вечер в хладилника).
Загрейте предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор.
Застелете плитка тава с хартия за печене.

Разстелете последователно корите бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност и с помощта на резец изрежете сърца с размер 10-12 см.
С по-малък резец - сърце или кръг прорежете изрязаните сърца по средата без да изрязвате тестото до края, а само около 2/3 от него.
Прехвърлете оформените вече кроасани в покрита с хартия за печене тава и с разстелете по 1 ч.л. шоколад в прорязания център на всеки от кроасаните.
Подредете върху шоколада по няколко резенчета ягоди, като се стремите да не излизате от очертанията на прорязаната по средата на кроасаните форма.
Печете в предварително загрята до 220С или 200С с вентилатор фурна 10-12 минути, или до златисто кафяв загар на бутер тестото.
Поръсете кроасаните още топли с пудра захар.
Поднесете веднага или до няколко часа.


Ягоди, шоколад и хрупкаво запечено многолистно тесто се допълват и преплитат взаимно, за да избухнат в неописуем букет от вкусови усещания и превръщат кроасаните в незабравимо кулинарно изживяване - истинска любов от първа хапка ;)




9 comments:

  1. Невероятни са! Благодаря за идеята!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Страхотни и много красиви!

    ReplyDelete
  4. Празнични и красиви :)
    Хубав, слънчев и Валентински ден!

    ReplyDelete
  5. Днес правих подобни сърчица, но солени, с хайвер. И твоите са апетитни!
    Хубав завършек на вечерта пожелавам!

    ReplyDelete
  6. Несъмнено вкусно и безкрайно красиво и празнично предложение,мила!А и толкова лесно за изпълнение,рецепта-мечта!Пожелавам усмихната и много ползотворна нова седмица!И прегръдки за цялото фемили!

    ReplyDelete
  7. Мина, блогът е станал още по-красив и замечтан с тия сърчица. Страхотно изкушаващо предложение. Много са ти красиви снимките, поздравления :*

    ReplyDelete
  8. These strawberry chocolate croissants look delicious!!
    Hugs,
    Jody

    ReplyDelete
  9. So cute!!!
    Well done :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete

Blogging tips