AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Friday, November 13, 2020

Сочен шоколадов сладкиш с лешници / Chocolate Hazelnut Self Saucing Pudding

Ако искате за нула време да приготвите бърз и лесен десерт, с който да впечатлите всички на масата и да сгреете сетивата им, сочният шоколадов сладкиш с лешници е тайното оръжие, което ще ви спечели славата на истинска кулинарна звезда!!

Десерт, които издига шоколадовите сладкиши до нови висоти и превръща в спомени всяка хапка чисто удоволствие :)

Необходими продукти:

100 г масло, разтопено
120 мл прясно мляко
1 ч.л. есенция ванилия
20 г кафява захар 
120 г брашно
100 г Philadelphia с Milka
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
360 мл вода
2 с.л. какао на прах, плюс допълнително за сервиране
75 г Philadelphia с Milka, за гарниране
50 г нарязани запечени лешници, за гарниране
Ванилов сладолед , за сервиране

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 180C или 160C с вентилатор.
Намазваме с мазнина 2-литров съд за печене с капацитет 8 чаши.
В купа пресяваме заедно брашното, бакпулвера и солта.
В отделна купа смесваме маслото, млякото, ванилията, половината кафява захар и 100 г Philadelphia с Milka и разбъркваме.
Добавяме сухите съставки и разбъркваме до хомогенна смес.
Изсипваме в намасления съд и заравняваме.
В тенджера кипваме водата, останалата кафява захар и какаото и разбъркваме, докато захарта се разтвори.
Изсипваме върху гърба на голяма метална лъжица равномерно върху тестото.
Печем 35-40 минути, или докато стегне отгоре. 


Изваждаме от фурната и оставяме за 15 минути на стайна температура да стегне.
Поръсваме с  допълнително какао и гарнираме с останалата Philadelphia с Milka и нарязаните лешници. 
Поднасяме с топка ванилов сладолед.


1 comment:

Blogging tips