Необходими продукти:
...за около 32 бр кокоски
120 г белтъци (около 4 бр)
160 г кокосови стърготини (2 ч)
60 г еритртол (1/3 ч)
2 ч.л. екстракт ванилия
3-4 капки концентрирана есенция кокос
Начин на приготвяне:
Загряваме предварително фурната до 160С или 150С с вентилатор.
Застиламе дъното на плитка тава с хартия за печене.
В купа смесваме кокосовите стърготини и еритритола.
В отделна голяма купа разбиваме с миксер на средно-силна скороср белтъците и есенциите до остри връхчета, около 2-3 минути.
Добавяме на части сместа с кокосовите стърготини и разбъркваме внимателно с шпатула от долу нагоре, докато се смесят.
Пълним със сместа равна мерителна супена лъжица или малка лъжица за сладолед и обръщаме полусферите върху покритата с хартия за печене тава на разстояние около 1-1.5 см една от друга.
Печем в предваритлно загрята до 160С или 150С с вентилатор фурна за 15-20 минути, до златисто.
За допълнителна тръпка, можем да поръсим с разтопен тъмен шоколад, след като са вече изстинали ;)
No comments:
Post a Comment