Дело на младежа :)
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
В тенджера за супа разтапяме маслото и зехтина на средна степен.
Добавяме чесъна и сотираме за 30 секунди.
Добавяме лука, солта и пипера и разбъркваме, докато кукът стане прозрачен, около 10 минути.
Добавяме захарта, разбъркваме и продълаваме да готвим, докато лукът се карамелизира, около 30 минути.
Добавяме брашното, като бъркаме непрекъснато и готвим минута-две, да се запържи.
Добавяме виното и брендито, разбъркваме и оставяме да къкри, докато виното се редуцира наполовина.
Добавяме бульона, дафиновия лист, дивия лук и мащерката, оставяме да заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри 20-30 минути.
Можем да продължим да готвим супата, или да оставим за през нощта в хладилниа - вкусът на следващия ден е още по-богат и наситен :)
Запичаме леко филийките до златисто на горен грил в плитка тава и върху хартия за печене.
Разсипваме горещата супа в 4-6 термоустойчиви купи, поставяме по 1 резен сирене във всяка, по 1-2 филийки върху него, още по един резен сирене върху филийките и поръсваме отгоре с пармезан.
В плитка тава, покрита с хартия за печене, запичаме на горен грил за 2-3 минути, или до апетитен загар.
Поръсваме с прясно смлян черен пипер, ситно нарязан див лук или свежа мащерка и сервираме веднага.
No comments:
Post a Comment