AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Sunday, January 19, 2025

Перфектната Шоколадова торта / Nina Métayer's Chocolate Cake

 

Перфектната шоколадова торта по рецепта на Nina Métayer - най-добреия сладкар в света за 2024 - за рождения ден на мама днес :)

Необходими продукти:

100 + 80 г тъмен шоколад
50 г кашу, или предпочитани ядки
90 г масло
3 яйца
90 г кафява захар
30 г брашно (бадемово брашно за Кето)
10 г какао на прах
2 ч.л. екстракт ванилия
80 мл млечна сметана

Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната до 200С или 180С с вентилатор.
Покриваме дъното и стените на форма с диаметър 18 см с хартия за печене.
В купа пресяваме брашното и какаото.
Разтопяваме на водна баня 100 г тъмен шоколад и маслото.
Разбиваме яйцата, захарта и ванилията и добавяме към шоколадовата смес.
Добавяме брашното и какаото и разбъркваме.
Прехвърляме в подготвената форма и печем в предварително загрята до 200С или 180С с вентилатор фурна за 12-15 минути.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади върху решетка, както е във формата.
Загряваме до кипване сметаната, добавяме 80 г тъмен шоколад и след 2-3 минути разбъркваме до гладък крем.
Изсипваме върху леко охладената торта и оставяме в хладилника да се охлади за поне 2 часа.
Освобождаваме готовата торта от формата и прехвърляме в чиния за сервиране.
Декорираме със запаечено и леко осолено кашу, или предпочитани ядки.
Разрязваме със сух и горещ нож.


Тортата се приготвя за по-малко от 20 минути и е повече от вкусна!!



No comments:

Post a Comment

Blogging tips