AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Tuesday, January 28, 2025

Банофи пай без захар / Sugar Free Banoffee Pie

 


Бананов пай без печене, без захар, без глутен и без яйца - супер лесен, вкусен и по-здравословен :)

Необходими продукти:
... за форма с диаметър 18-20 см

За основата:
200 г овесени ядки
80 г фурми, без костилките
80 г масло, разтопено
2 ч.л. екстракт ванилия
1 щипка сол

За пълнежа:
150 г фъстъчено масло
50 г течен мед
2-3 зрели банана

За топинга:
250 г маскарпоне
200 мл млечна сметана
50 г течен мед
2 ч.л. екстракт ванилия


Начин на приготвяне:

Покриваме дъното на форма с диаметър 18-20 см с хартия за печене и щедро намазваме борда с масло.
В блендер или кухненски робот смесваме овесените ядки, фурмите, маслото, солта и ванилията и обработваме до лепкаво тесто.
Прехвърляме в подготвената форма и оформяме черупката за пая, като притискаме с лъжица тестото към борда и дъното на формата, след което замразяваме за 10-15 минути.


В купа разбъркваме фъстъченото масло и меда до хомогенна смес.
Прехвърляме в охладената черупка и заравняваме.
Нарязваме бананаите и подреждаме плътно отгоре.
Разбиваме маскарпонето, меда, млечната сметана и ванилията до гладък крем, прехвърляме в пош за еднократана употреба с накрайник #125 на Wilton и нанасяме върху бананите.
Поръсваме с мед, фъстъчено масло и листенца свежа мащерка или босилек, по избор.


Можем с чиста съвест да поднесем пая и за закуска :))


No comments:

Post a Comment

Blogging tips