AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Tuesday, October 16, 2018

Бисквитки "Есенни етюди" / Fall Decorated Cookies



Нямах намерение да качвам рецептата за есенните ми бисквитки в блога, защото е лека интерпретация на рецептата за любимите на всички вкъщи меденки на мама, но сле многократните запитвания, реших, че все пак ше ми е по-лесно да я споделя тук :)

Необходими продукти:

3 яйца, фермерски
280 г кристална захар
120 г мандраджийско масло, меко
5 с.л. натурален мед, разтопен на водна баня
2 ч.л. екстракт ванилия
2 ч.л. подправки за бисквитки (канела, карамфил, джинджифил, бял пипер, кардамон, кориандър, звездовиден анасон, индийско орехче)
2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
650-800 г брашно на София Мел

За декориране:
Смес за Роял айсинг на FunCakes
Бял фондан на FunCakes
Черен фондан FunCakes
Червен, жълт, зелен фондан на FunCakes
Черна сладкарска боя на Sly Commerce
Металик дъст Злато на Sly Commerce
Металик дъстове Copper, Burnt Copper и Jade на Squires Kitchen
Сладкарско лепило на FunCakes
Фина пудра захар или Магически прах за разточване на фондан на FunCakes (или царевично нишесте)

Инструменти:



Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, изсипваме го в по-голяма тава, към половината от него добавяме солта, содата и подправките за бисквитки - разбъркваме добре и оформяне нещо като кладенче по средата.
Разбиваме в купа с миксер яйцата и захарта до пухкава смес, добавяме мекото масло, меда и есенциите и разбъркваме до гладка смес.
Изсипваме в кладенчето в брашното и замесваме на ръка средно твърдо тесто, като първо използваме овкусеното със содата и подправките брашно.
В зависимост от големината на яйцата, вида на меда и маслото ми поема между 650 и 800 г брашно, като евентуалния остаък използвам при разточването и оформянето на бисквитките.
Завиваме тестото в стреч фолио и оставяме за 20-тина минути, или за през нощта, в хкладилника.
Загряваме фурната предварително до 160С.
Застиламе дъното на няколко плитки тави с хартия за печене.
Разточваме тестото върху леко набрашнена повърхост на кора с дебелина около 5-7 мм, изрязваме бисквитки в желаната форма и подреждаме на разстояние в покритите с хартия за печене тави.
Печем в предваритвлно загрята до 160С фурна 10-12 минути, или докато краищата им започнат да се запичат.
Изваждаме и оставяме да се охладят напълно върху решетка.


Междувременно ртазбиваме 250 г от роял айсинга с 30 мл вода за около 10-ина минутиразделяме на части, според желаните цветове, оцветяваме в случая с черното гелче и изсипваме в окомплектовани със съединители и накрайници пошове.
Разточваме избрания цвят фондан върху леко поръсена с пудра захар или прах за разточване на фондан работна повърхност с дебелина 3-5 мм, заглаждаме с шпатула за фондан и изрязваме с резеца, с който сме изрязали и бисквитката, която ще декорираме,
Намазваме със сладкарско лепило, залепваме върху напълно изстиналата бисквитка и леко заглаждаме отново с шпатулата.


Оформяме с помощта на молдовете, леко напудрени с пудра захар или прах за разточване,  слънчогледите и розите и дооцветяваме с дъстовете.

Ето клипче за оформянто на слънчогледите:


Прикрепваме със сладкарско лепило върху покритата с фондан бисквитка и оставяме за кратко лепилото да стегне.


Декорираме по ръба на фондана с роял айсинг, по избор - и оставяме да стегна айсинга.


А ако нямате време да си ги приготвите сами, или просто не ви се занимава - можете вече да си ги поръчате директно: http://www.aromashouse.com, или на място в магазина на ул. Неофит Рилски 58 в центъра на София :)

No comments:

Post a Comment

Blogging tips