AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Tuesday, October 23, 2018

Пилешки хапки с бекон / Bacon Wrapped Chicken Bites



Наскоро гостувах на Градус - този път с няколко бързи, лесни и ефектни парти идеи за предястия с пиле :)
Ако времето с приятелите ви е важно, но бихте искали да ги впечатлите и с кулинарни умения, заповядайте да погостуваме на Градус заедно!! ;)


Не е ли страхотно да поканиш приятели на следобедно, вечерно или неделно парти и освен удоволствието от приятната компания и интересните разговори, да блеснеш и като истинска кулинарна звезда?! :)
Но най-често нямаш време за нещо подобно или с ръка на сърце си признаваш, че имаш известни съмнения относно кулинарнияте си умения за подобно представяне...
Ще се изненадаш обаче колко лесно можеш да сътвориш чудеса в кухнята с няколко лесни трика, разумен подбор и правилно съчетаване на продуктите :)

Не се поддавай на изкушението да приготвиш някое екзотично, например японско, ястие, на което дори името не си сигурен как се произнася! Вместо това експериментирай смело, но с нещо познато, леко и лесно, което всички обичат - като внесеш тръпка с елемент на изненада – добави нов "звезден" детайл в рецептата, което ще прикове вниманието на всички върху нея. По този начин с лекота, без специални умения и дълъг престой в кухнята, можеш да впечатлиш гостите с кулинарни изкушения.

Например предястие с пиле – любимите на всички пилешки хапки, но този път увити  в бекон, които освен че перфектно се съчетават с редица лесни и апетитни сосове, дипове и салати, позволяват интересни вкусови закачки и комбинации – и не на последно място – могат да бъдат поднесени и като лек обяд или вечеря в съчетание с подходящи напитки.

Заложи на сезонните продукти, избери леко и просто ястие като ароматен доматен сос със сезонни добавки - пресен лук за пролетта, босилек за лятото, печени чушки или патладжан за есента или джинджифил и канела за зимата - в неустоима комбинация с хрупкаво запечени брускети. И освен точки за актуалния за сезона вкус на менюто, получаваш и свежи продукти с най-доброто качество на пазара на най-изгодни цени.



Подготви част от менюто предварително, избери ястие, което може да бъде приготвено отпреди и към което остава само да добавиш незначителни финални щрихи, преди да поднесеш – например кисело-млечен сос с лъжица-две заквасена сметана и лъжичка горчица, който в последния момент да подправиш със ситно нарязан чесън, ядки по избор и копър. Освен че всички ще се чудят за божествената тайна съставка на соса ти и ще посягат към него отново и отново, ще си спестиш маса време за приготвянето на засукани претенциозни сосове със скъпи съставки – а и перфектно си хармонира с пилето.

Приготви нещо домашно и здравословно, с което ще изкушиш и спечелиш и най-придирчивите и предубедени привърженици на поредния нашумял хранителен режим. Какво по-лесно и приятно от здравословна домашно приготвена майонеза например – при това без яйца, която с щипка екзотична подправка можеш да пренесеш на следващо кулинарно ниво?!



И не на последно място - добрата презентация! Добрата презентация може да превърне и най-обикновеното ястие в нещо наистина специално! Заложи на дребни и лесни детайли при поднасянето, с които да си сигурен, че храната ухажва гостите ти. 
Можеш да поднесеш част от апетитните пилешки хапки върху канапе от свежа салата, която перфектно ще допълни и вкусово, и цветово основната идея на предястието ти.

Относоно напитките – леко бяло вино с натрошен лед, тоник и домашен сироп от бъз например ще затвърди незабравимото впечатление от блестящото ти кулинарно представяне!!  :)




А ето и самото ми предложение за предястие с пиле, подходящо за парти, което можете да видите и на страницата на Градус :)

Необходими продукти:
...за 4 човека (но спокойно можеш и поне да удвоиш дозата ;)

400 г пилешки гърди Градус, без кост и кожа
12 тънко нарязани парченца суров бекон
1-2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. едро смляна морска или хималайска сол, или на вкус
1  ч.л. прясно смлян червн пипер, или на вкус
100 г кафява захар - пропускаме при КЕТО
2-3 стръкчета пресен магданоз, за поръсване


Начин на приготвяне:

Загрей фурната до 180°C градуса.
Покрий дъното на плитка тава с хартия за печене или алуминиево фолио, за да си спестиш почистването сле д това.
Постави скара за бисквитки върху хартията  за печене.
Изсипи кафявата захар в плитка чиния.
Подсуши пилешките гърди и нарежи на дребни хапки около 1.5 – 2 см.
Овкуси пилешките хапки  със зехтин, сол и черен пипер.
Нарежи всяко от резенчетата бекон на 2 или 3 парчета в зависимост от дебелината и дължината на бекона.
Завий всяко парче пиле с парче бекон, като няма нужда да го закрепваш с  клечки за зъби, защото беконът залепва към пилето.


Оваляй обилно всяка от увитите в бекон пилешки хапки в кафява захар.


Подреди хапките върху скаричката и поръси отново щедро със сол и пипер.


Печи в предварително загрята до  180°C градуса от 30 до 45 минути ( в зависимост от големината на хапките) или дозлатисто запечен и хрупкав бекон.


След като хапките са готови, поръси с листенца свеж магданоз...


... и поднеси с избраните дипове, брускети, свежа салата и предпочитани напитки  - за незабравимо куланрно изживяване ;)


И неповторим вкус във всяка хапка ;)




No comments:

Post a Comment

Blogging tips