AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Sunday, March 8, 2015

Салата с мариновано червено цвекло и ябълки / Pickled Beet And Apple Salad



Не съм лют фен на маринованото червено цвекло - категорично го предпочитам сурово, но в тази салата, заимствана като идея от любимо заведение с разкошен подбор на салати, има нещо неустоимо :)

Бързам да я споделя, докато зимата вде още не си е отишла, защото някакси ми идва зимна...

Необходими продукти:

300 г мариновано червено цвекло, нарязано на кръгчета
1 средно голяма зелена ябълка, нарязана на кръгчета
100 г сирене, натрошено
1 шепа белени слънчогледови семки, леко запечени
1 шепа орехови ядки, ситно счукани

За дресинга:

30-40 мл зехтин
1 ч.л. горчица
1 ч.л. течен мед
1 голяма щипка едро смляна морсла сол
прясно изцеден сок от 1/2 лимон
1/2 скилидка чесън, пресован (или щипка сух) по избор


Начин на приготвяне:

В малка купа смесваме съставките на дресинга и разбъркваме.
Подреждаме последователно в подходяща салатна чиния кръгчетата цвекло и ябълка (ако ябълката е твърде едра, разполовяваме кръгчетата).
Поръсваме щедро с дресинга.
Поръсваме след това и с натрошеното сирене, слънчогледовите семки и счуканите орехи.
Леко поръсваме отново с дресинга и поднасяме :)


Бърза, лесна, ефектна и по особен начин специална на вкус салата, която никой на масата няма да отмине с равнодушие!!

7 comments:

  1. Честит празник!Бъди жива, здрава, щастлива, обичана и обичаща, вдъхновена и вдъхновяваща! Салатата е удивителна. На мен също не ми допада вкусът на цвеклото от консерва, но с добавени екстри предполагам ще е доста приятно:) Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Yummy... love that kind of salad!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  3. Разкошна салата!
    Честит празник, Мина!

    ReplyDelete
  4. Честит 8-ми март, мина! Бъди здрава, обичана и много успешна!
    Салата и чудесна както визуално, така и на вкус, сигурна съм :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
  5. Честит празник, на патерици Мина.Правя подобна салата от сурово цвекло, но без сирене.Става също много вкусна.Цвеклото, орехите, ябълката и чесъна са прекрасна комбинация.
    Поздрави !

    ReplyDelete
  6. Аз съм страстен любител на маринованото цвекло,скъпа и салатката ти мигом ми легна на сърце като състав,подредба и комбинация-красиво,вкусно и любимо,мммм!
    Прегръдка с пожелание за успешна нова седмица!

    ReplyDelete
  7. Аз май не съм опитвала мариновано, основно си хапваме сурово цвекло. Но салатката е страхотна и си я запазих за проба!
    И честит 8 март, Мина, ще ми простиш закъснението, нали? :) Бъди много щастлива, ценена и обичана жена! :)

    ReplyDelete

Blogging tips