AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Wednesday, May 15, 2013

Пълнени котлети с ананас и сирене чедър / Stuffed Pineapple and Cheddar Cheese Cutlets



Който поне веднъж е пробвал от рецептите на Роси - знае, че няма как да остане равнодушен към кулинарните еликсири, с които тя ни изкушава в блога си :), и ще се връща за още и още!!!
Всички у нас сме й заклети фенове :) и нямаше как да не пробваме очарователните й джобчета с ананас, като леко импровизирах с продуктите, според наличностите вкъщи...

Необходими продукти:

За котлетите:
1 кг свинско контра филе, нарязано на филийки с дебелина около 2 - 2.5 см.
100-150 г сирене чедър, нарязано на филийки (според броя на котлетите)
5-6 шайби ананас (пресен или от консерва) отцедени и разполовени напречно
едро смляна морска сол, на вкус
прясно смлян пипер, на вкус

За панировката:
2 яйца, разбити
4 с.л. брашно
2 чаши пресни трохи
60 г пармезан, ситно настърган
2 с. л. филирани (или ситно нарязани) бадеми, леко запечени
щипка едро смляна морска сол
щипка прясно смлян пипер
2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180С или 160С с вентилатор.
Покриваме дъното на плитка тава с хартия за печене и оставяме настрани.
Поръсваме двустранно нарязаните котлети със сол и пипер на вкус.
С остър нож прорязваме странично по средата всеки от котлетите, без да стигаме до края на месото, за да оформим джобче в месото.
Пъхаме в дъното на джоба резен чедър и затискаме с резен (или 2 - в зависимост от дълбочината на джобчето) ананас.
Притискаме с пръсти, за да "запечатаме" разреза.

В плитка чиния или върху хартия за печене изсипваме брашното.
В друга плитка чиния разбиваме яйцата.
В трета чиния изсипваме пресните трохи,настъргания пармезан, филираните бадеми, солата и пипера и разбъркваме, докато се смесят.
Овалваме от всички страни оформените вече джобчета в брашното, като си помагаме с лъжица или пръсти, без да разваляме формата.
Потапяме ги двустранно в разбитите яйца.
И овалваме в подправените трохи и пармезан, като отново си помагаме с лъжица.
Прехвърляме в приготвената тава и поръсваме със зехтин
Печем в предварително загрята до 180С или 160С с вентилатор фурна около 20-25 минути, или до златисто-кафяво.
Изваждаме от фурната и поднасяме топли върху подложка от  Салата с ананас и сирене чедър :) или гарнитура по избор.





6 comments:

  1. Прекрасно ястие и прекрасни снимки. Много хубаво си ги представила тези изкушения, Мина. А Роси наистина е голям кулинар и човек.
    Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Прекрасни са станали! Аз бих ги пробвала и с пилешко! Поздрави!

    ReplyDelete
  3. Тази рецепта е страхотна, допада ми и бързината, с която става, а вече сме я пробвали и с пиле - и така е перфектна. Великолепни снимки, Мина!

    ReplyDelete
  4. Джобчета винаги са ми харесвали, независимо с каква плънка!
    Изглеждат много апетитно, придружени с чудесната салата!
    Чудесни снимки!
    Спокойна вечер!

    ReplyDelete
  5. :) Така е, съгласна съм, Роси си е изкусителка! Обаче и при теб са просто неустоими! Снимките ти са много красиви, котлетите са страхотни и салатката - разкош! Лека вечер и хубаво утре!

    ReplyDelete
  6. Еееее,размазващо вкусно и невероятно атрактивно,мила!
    Страхотни,страхотни джобчета,с чудна,хрупкава коричка!
    Благодаря ти за хубавите думи,много,много ме стопли с тях!
    Като се завърна към кулинарните си занимания предстои да ти върна жеста и да отчета в групата във ФБ едни пилешки филенца,пълнени с ябълка и сирене,за чиято рецепта много благодаря,станаха чудесийка!
    Спокойни и отпочиващи събота и неделя да си изкарате дружно! :)

    ReplyDelete

Blogging tips