AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Tuesday, May 25, 2021

Ягодово семифредо / Strawberry Semifreddo

 

Копринено нежен освежаващ десерт с дъх на ягоди и вкус на лято, който можете да приготвите само за минути и да поглезите като кралски особи любимите си хора или специалните си гости :)

Необходими продукти:

За чийз крема:
175 г крем сирене Philadelphia оригинал
200 мл подсладено кондензирано мляко
200 мл млечна сметана
1 с.л. есенция ванилия

За ягодовия сос:
200 г свежи ягоди
50 г кристална захар
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

За основата:
150 г шоколадови бисквити
30 г масло, разтопено

За глазурата:
200 мл млечна сметана
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. есенция ванили
100 г свежи ягоди, за гарниране


Начин на приготвяне:

На ягодовия сос:
В малка тенджерка смесваме измитите, почистени и нарязанаи на четвъртинки ягоди със захарта и лимоновия сок и оставяме сместа да заври на умерен огън, като разбъркваме от време на време.
Намаляваме температурата и оставяме да къкри 20-ина минути, или докато сосът се сгъсти, като не преставаме да разбъркваме от време на време.
Отстраняваме от огъня и охлаждаме на ледена баня.

На чийз крема:
В голяма купа разбиваме с миксер крем сиренето, подсладеното кондензирано мляко и ванилията до гладка смес.
В отделна купа разбиваме млечната сметана до меки връхчета.
Добавяме на части към чийз крема, като разбъркваме с шпатула от долу нагоре.
Добавяме охладения ягодов сос и внимателно разбъркваме, докато се смесят.

На основата:
В блендер или кухненски робот смиламе бисквитите, добавяме разтопеното масло и отново смиламе за кратко, до влажни трохи.

Сглобяване на семифредото:
Покриваме дъното и стените на правоъгълна форма за кекс със свежо фолио, като оставяме част от фолиото като резерв извън формата.
Изсипваме крема и заравняваме.
Поръсваме с шоколадовите трохи и покриваме с оставеното в резерв свежо фолио.
Оставяме във фризера за поне 4 часа или за през нощта.
Разбиваме сметаната за глазурата с пудрата захар и ванилията до меки връхчета.
Отстраняваме фолиото, което покрива основата, обръщаме семифредото в подходящ поднос и освобождаваме от формата и останалото фолио.
Покриваме от всички страни с разбитата сметана и гарнираме със свежи ягоди.
Поднасяме веднага.

2 comments:

Blogging tips