AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Sunday, April 28, 2019

Козунак с локум и орехи / Sweet Easter Bread with Turkish Delight and Walnuts



Светли и благословени Великденски празници!
Здраве и благодат в домовете ни и мир и светлина в душите ни!!
И благословен да е пътят ни!!!


Яйцата и тази година година боядисахме по лесния начин - с перлени дъстове, разтворени в няколко капки алкохол, в случая кирш, че друго безцветно нямахме :)

А козунаците са по любимата рецепта, която няма да повтарям и тук до премала, само плънката съм заменила...

За плънката (за една доза - 4 козунака по 500 г или 2 по 750 г):
100 г кафява захар, или на вкус
240 г цветен локум, нарязан на кубчета
200 г орехи, нарязани на дребно + цели половинки за отгоре
150 г захаросани портокалови корички, накиснати в 1/2 ч.л. ванилова емулсия и 2-3 капки портикалова есенция
перлена захар и шоколадов дропс за декориране, по избор

Този тук е с карамел и бадеми ;)


С мармалад и орехи и шоколад и лешник не оцеляха до фотосесия...

И отново с локум и орехи - поглед отвътре :)


И отблизо...






2 comments:

  1. Светъл Великден, Мина! Нека в сърцето ти царува само светлина, в дома – уют и благополучие,
    на теб близките ти желая здраве и радост! За козунаците и снимките си знаеш, че винаги са разкош!

    ReplyDelete

Blogging tips