AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Sunday, December 20, 2020

Многолистна торта с крем Брюле / Mille Feuille Cake with Creme Brulee

 


Ако изненадващо ви се наложи да приготвите ефектен десерт или ви се прииска да поглезите любимите си хора с нещо специално и вкусно, многолистната торта с крем Брюле е винаги подходяща и „точно в десятката“ – неповторим домашен вкус и неустоима кокетна визия!! :)


Необходими продукти

2 пак Оригинален пудинг крем Брюле
1 л прясно мляко
80 г кристална захар
400 г фини кори за баница (1 опковка)  
60 г масло, разтопено
4-5 с.л. пудра захар, или на вкус
200 г свежи малини


Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната до 200С или 180С с вентилатор.
Покрийте дъното на 2 плитки тави с хартия за печене.
Измийте малините и подсушете върху кухненска хартия.
Разопаковайте корите и разгънете, както са накуп.
С помощта на подходящ съд с диаметър 18-20 см и остър нож очертайте 2 отделни кръга върху корите и изрежете кръговете с кухненска ножица – ще получите около 24-28 отделни кръгли кори.
Намажете първата кора с разтопено масло и поръсете през цедка с пудра захар.
Покрийте с втората кора, отново намажете с масло, поръсете с пудра захар и поставете в приготвената тава.
Повторете с останалите кори, като разполагате максимален брой в тавата, без да ги застъпвате.
Печете последователно 4-5 минути в предварително загрята до 200С или 180С с вентилатор фурна, или до златисто.
Готовите кори подреждайте върху покрита с хартия за печене решетка – да се охладят.

Пригответе пудинга крем Брюле според указанията на опаковката и охладете на ледена или водна баня, като разбърквате непрекъснато.
Поставете първата двойка изпечени кори върху подходящ поднос или тортена чиния, като фиксирате леко с крем на дъното, за да не мърда.
Покрийте с 2 до 3 с.л. крем Брюле, като оставяте около 1 – 1.5 см от периферията на корите непокрити.
Поставете отгоре следващата двойка кори и повторете процедурата с крема.
Повторете и с останалите кори и крем, като завършите с кори.
Оставете тортата настрани за 30-40 минути, до 1 час – да стегне крема.
Декорирайте готовата торта със свежи малини и поръсете през цедка с пудра захар.
Поднесете с напитка по избор.



4 comments:

  1. Здравейте. Дали е препоръчително да се направят кръгове с по-голям диаметър и повече кори, респективно и повече крем? Или няма да е така ефектна като това малко бижу.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте, можете да я направите толкова голяма - и като диаметър, и като кори, и като крем, колкото ви харесва :)
      И декорирайте с малини, както най-много ви допада...
      Весели празници!!

      Delete
  2. Thanks for sharing the article I always appreciate your topic
    Food

    ReplyDelete
  3. Teşekkür ederim güzel Tarifler için

    Sohbet

    ReplyDelete

Blogging tips