AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, May 11, 2020

Ягодова панакота / Strawberry Panna Cotta


Нещо леко и разтоварващо :)

Необходими продукти:

400 мл млечна сметана
200 г кисело мляко
200 мл прясно мляко
200 г свежи ягоди
2-3 капки есениця ягода, по избор
3-5 с.л. кафява нерафинирана тръстикова захар (3 с.л. еритритол или ксилитол за Кето), или на вкус
20 г желатин + 50 мл студена вода

За гарниране:
50 г свежи ягоди
стръкчета свежа мента, моята е ягодова ;)



Начин на приготвяне:

Накисваме предварително желатина в студената вода за 5-10 минути.
В блендер или кухнески робот смесваме останалите продукти и смиламе до хомогенна смес.
Разтопяваме на водна баня или в МВ накиснатия желатин, като внимаваме да не кипне.
Добавяме към сместа и блендираме за кратко.
Разсипваме по избраните купички или чашки и оставяме в хладилника да стегне за поне 3-4 часа.
Гарниеаме със свежи ягоди и стръкчета свежа мента, преди да поднесем :)

No comments:

Post a Comment

Blogging tips