AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Friday, March 11, 2016

Детокс смути с червени плодове и чиа / Triple Berry Detox Smoothie


Открила съм, че началото на февруари е идеалното за мен време за старт на така нареченото пролетно прочистване на организма, въпреки че разните му там грипни и какви ли не епидемии са най-настървени... Тази година съм твърдо решена обаче да продължа с разтоварващия режим поне до ... есента ;) Затова и от време на време ще ви досаждам с любимите си детокс попадения...
Започвам с това прелъстително изкушение с ягоди, малини и къпини, заимствано като идея от тук - което, освен че е страхотен старт на деня, е и невероятно свежо и вкусно!!


Необходими продукти:
...за 2 големи или 4 малки порции

с.лсемена от чиа
200 мл (1 чаша) вода
150 г ягодисвежи или замразени
150 г къпинисвежи или замразени
150 г малинисвежи или замразени
зрял бананобелен и нарязан
с.лсуров мед (натурален кленов сироп или сироп от агаве – за веган), по избор

Начин на приготвяне:

В купа накиснете семената от чиа във водата и оставете в хладилника  за около час (може и за през нощта).
В кухненски робот или блендер смесете останалите съставки и пюрирайте  до хомогенна смесАко ползвате свежи червени плодове,  можете да добавите и няколко кубчета ледпо избор.
Добавете накиснатите семена от чиакоито са поели по-голямата част от водата и са образували желеподона маса - и блендирайтедокато се смесят напълно.

Поднесете веднага.

1 comment:

  1. Страхотни снимки и цветове,Мина,като за пролетта не само радваш организма с полезности,но и с багри!И трите предложения ми харесват много!И аз се старая да стартирам деня с някакво смути,днес беше с ягоди.Пожелавам успех в начинанието и много настроение на цялото семейство с настъпване на пролетта!Прегръдки и целувки!

    ReplyDelete

Blogging tips