AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Friday, August 7, 2015

Шоколадово-ментови браунис "Аfter Eight" / "After Eight" Mint Chocolate Brownies



Много любими и пристрастяващо вкусни шоколадово-ментови браунис по рецепта на Ирина за рождения ден на съпруга ми :)

Необходими продукти: 

230 г тъмен шоколад (70% какао)
115 г масло
75 г кафява захар
75 г захар
3 големи яйца
60 г брашно
30 г какао
щипка сол
200 г (1 опаковка) “After Eight”, или други бонбони тип шоколадчета с ментов пълнеж

За декориране (по избор)
50 г бял шоколад
1-2 шепи бял шоколадов дропс за печене
захарни гранули за поръсване


Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180C.
Намасляваме квадратна форма 20х20 см, покриваме с хартия за печене дъното и стените, намасляваме отново и оставяме настрани.

Разтопяваме на водна баня или на на ниска мощност в микровълновата фурна маслото и тъмния шоколад.
Разбъркваме и оставяме настрани да се охладят леко.
Добавяме към шоколадовата смес двата вида захар и яйцата - едно по едно, като след всяко добавяне разбъркваме до пълно усвояване.
Пресяваме заедно брашното, какаото и солта и  ги добавяме към шоколадово-яйчената смес.
Разбъркваме внимателно, колкото сухите съставки да се поемат.
Изсипваме 2/3 от сместа в предварително подготвената тавичка и заглаждаме.
Подреждаме бонбоните плътно един до друг.
Изсипваме върху тях останалата 1/3 от сместа и заравняваме.
Печем  в предварително загрята на 180С фурна около 35-40 минути, или докато клечка, забита в центъра, излезе само с няколко влажни трохи.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади напълно.
Поръсваме с разтопения на водна баня бял шоколад, шоколадовия дропс и захарните гранули, оставяме за малко декорацията да стегне и разрязваме на 16 парчета.


...или 9 по-големи ;)



5 comments:

  1. Тези бонбони опитах преди 4-5 години за първи път в Лондон. Харесаха ми, много са свежи. Но въпреки това не съм им голям почитател. Обаче, Мина, брунис вариантът ти е повече от изкушаващ! Изглежда адски шоколадово и вкусно, страхотно! Да ти е живо и здраво порасналото момче, да се обичате и подкрепяте във всичко! Чудно си подсладила. :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Честит рожден ден на половинката. Да е здрав и много да те обича, защото я какви изкушаващо вкусни неща си му приготвила! Ха-ха
    А за десерта - ами аз останах без думи...!
    Поздравления и за снимките! Страхотни са!
    Поздави! :-)

    ReplyDelete
  3. Цялата фамилия сме фенове на тези бонбони от самото им стъпване на нашия пазар,така че ще "жертвам"една кутийка ,за да доставя още по-голямо удоволствие у дома.Благодаря за прекрасната рецепта и пожелавам дълъг и щастлив живот на рожденика!Жива и здрава и ти Мина,за да ни "заразяваш"с таланта си!

    ReplyDelete
  4. Изглежда много вкусно, Мина! Както и много нежно!
    Поздрави!

    ReplyDelete
  5. Честит да ви е рожденика,скъпа!Светли дни да са пред него,да сте си опора и подкрепа!
    Десертът е защеметяващ,а снимките спират дъха-уникални!
    Толкова сочно брауни и особено с ментов привкус си е живо блаженство!
    Прегръдки най-силни за цялото семейство,мила!

    ReplyDelete

Blogging tips