AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Friday, December 27, 2024

Тиквеник с локум и орехи / Pumpkin Strudel

 


Невероятно сочен и вкусен тиквеник с уханна хрупкава коричка и богата ароматна плънка - за имения ден на младежа :)

Необходими продукти:
400 - 500 г кори за баница
800 г обелена тиква, настъргана на едро
2 ябълки, обелени, почистени и настъргани на едро
60 г стафиди
100 + 100 г кафява захар
1 + 1/2 с.л. канела на прах
140 г локум, нарязан на кубчета
100 г орехи, нарязани на едро
100 мл олио
1-2 с. л. фина пудра захар, за поръсване


Начин на приготвяне:
Загряваме предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор.
Покриваме дъното на плитка тава с хартия за печене.
В купа смесваме настъргсните тиква и ябълки, стафидите, 100 г кафява захар, 1 с.л. канела, екстракта ванилия и разбъркваме.
В отделна купа смесваме останалите 100 г кафява захар и 1/2 с.л. канела.
Разстиламе първата кора върху хартия за печене и поръсваме с олио.
Покриваме с втората кора, поръсваме отново с олио и разрязване надлъжно на 3 равни ленти.
Сипваме в единия край на първата лента  1 пълна супена лъжица с връх от тиквената смес, добавяме 2 кубчета локум и поръсваме останалата част от лентата с 1 непълна супена лъжица канелена захар и 1 непълна супена лъжица орехи.
Завиваме на триъгълник и подреждаме в подготвената тава.
Повтаряме с останалите кори, тиквена смес, локум, канелена захар и орехи.
Намазваме готовите триъгълници с олио и поръсваме с останалата канелена захар.
Печем в предварително загрята до 180С или 160С с вентилатор фурна за 40-45 минути, или до златисто кафяво.
Преди да поднесем, поръсваме с пудра захар.


И честито на всички именици :)

No comments:

Post a Comment

Blogging tips