AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Tuesday, August 27, 2019

Терин с авокадо и лек Philadelphia крем / Light Avocado Terrine



Няма нищо по-приятно от свежа, лека и вкусна закуска, която ни зарежда с
настроение за деня, или предястие, събуждащо сетивата за приятни
кулинарни изживявания…


Затова ви предлагам да опитате любимия ми терин с авокадо и лек
Philadelphia крем, в който гарантирано ще се влюбите :)
Приготвя се за нула време и е винаги изискан на вид и неустоимо вкусен!


Необходими продукти:

175 г крем сирене Philadelphia Light
1 по-голямо авокадо (около 200 г)
200 мл млечна сметана
½ прясно изцеден лимон
Сол и пипер на вкус
10 г желатин
40 мл студена вода
Резенчета авокадо и чери домати (по избор), за сервиране
Листенца свеж босилек, за гарниране


Начин на приготвяне:

Накисваме желатина за 5 – 10 минути в студената вода.
Намасляваме силиконова форма за кекс от 600 -800 мл или покриваме със
свежо фолио метална форма.


В блендер смесваме крем сиренето и почистеното от кората и костилката
авокадо и смиламе до хомогенна смес.
Добавяме млечната сметана и блендираме, докато се смесят.
Подправяме с лимоновия сок и сол и пипер на вкус и добавяме разтопения
на водна баня желатин.


Отново смесваме за кратко и изсипваме в подготвената форма.
Оставяме в хладилника да стяга за поне 4-6 часа, или за през нощта.
Обръщаме готовия терин върху подходящ поднос и освобождаваме от
формата – ако е необходимо, предварително потапяме силиконовата форма
за 20-30 секунди в топла вода.


Гарнираме с резенчета авокадо, поръсени с лимонов сок, чери домати и листенца свеж
босилек.


Подправяме допълнително с прясно смлян черен пипер и едро смляна
морска или хималайска сол и поднасяме с филийки черно или
пълнозърнесто хлебче.



2 comments:

  1. Наистина много съблазнява, Мина! Разкошна гледка!
    Искам да те попитам, на коя марка желатин си ползвала? Последно ползвах два различни - на доктора и на долче... нещо си, които жестоко ми натъртваха на прасе. Та, заради този случай напоследък все се сприрам да приготвям каквото и да е с желатин, никак не ми се хабят продукти.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ирме, мисля беще на Йоткер този път, но ползвам и някакъв нашенски от Лидл - ние у нас нямаме проблем с желатина и си го ползвам на воля - на листа, на прах, какъвто ми се намира :)
      Но след като те дразния животинския желатин, защо не пробваш с агар агар??

      Delete

Blogging tips