AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, July 8, 2013

Запечен Камембер с розмарин и чесън / Baked Camembert with Rosemary and Garlic



Бърза разядка, лека вечеря или небрежния акомпанимент на чаша любимо вино :)

Необходими продукти:
(вариация на рецепта от BBC Food)

За Камембера:
1 питка камембер
1 скилидка чесън, на филийки
1-2 стръкчета пресен розмарин
1 с.л. зехтин

За чесновите хлебчета:
1/2 чабата
1 с.л. зехтин
1-2 скилидки чесън, обелени и разполовени

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 200С.
Отстраняваме всички опаковки на сиренето, поставяме върху хартия за печене и го връщаме в дървената му кутийка (ако има такава), или в подходящ съд за печене .
С остър нож пробождаме на няколко места отгоре питката сирене и пъхаме в разрезите филийките чесън и по няколко листенца от розмарина.
Поръсваме със зехтина и печем в предварително загрятата до 200С фурна за 10-15 минути, или докато се запече до златисто и центърът му започне да се топи.
*** Моето си остана леко бледолико, но листенцата ми  розмарин явно бяха твърде дълги и започнаха лошо да прегарят...
Междувременно нарязваме чабатата на филийки.
Поръсваме ги със зехтин и запичаме в нагорещен тиган до златисто.
Натриваме запечените филийки с разполовените скилидки чесън.
Поднасяме запеченото сирене топло, заедно с чесновите хлебчета - като можем да си мажем от разтопеното сирене върху филийките...
...или да разчупим горната коричка на сиренето и да си топваме в разтопения Камембер :)


И както и да решим да си го похапваме, удоволствието е неоспоримо!!!


9 comments:

  1. Изобщо не смятам да споря,Мина,а само да преглъщам в захлас по толкова любимо сиренце,така апетитно разтеченко!Намажи и на мен филийка,идвам!И нося вино! :) Прекрасни снимки отново,скъпа!Сърдечна прегръдка за теб и цялото фемили!

    ReplyDelete
  2. Тези снимки са като картини с аромат на Прованс! Просто фантастично!

    ReplyDelete
  3. Това много много ще ми хареса! Камамберът е сред любимите ми чуждестранни сирена. Запечен върху нещо... :) Не съм пробвала така, но мисля че скоро ще го направя! Прекрасни снимки и предложение, Мина :)

    ReplyDelete
  4. Мина, за втори път виждам тази идея за запечен камембер и определено съм възхитена от вкусотията, която направо ми се набива в очите. Мноого апетитно! Поздравления за страхотното представяне и снимки! :)
    Хубава вечер от мен!

    ReplyDelete
  5. О, това е истински разкош, Мина! аз бих добавила и лъжичка мед към това изкушение. Прегръдки! :)

    ReplyDelete
  6. Чудесно! За мен това е полъх от Франция ...
    А снимките просто казват "Опитай ме!"
    Сърдечни поздравления!

    ReplyDelete
  7. Мина, чудесно, ароматно, толкова лятно и провансалско! Аз бих хапнала със сладко от лук или печени праскови въпреки чесъна. А и със смокини ми звучи добре!
    Благодаря за чудесното предложение и красиви снимки!

    ReplyDelete

Blogging tips