Телешки ущипци с кашкавал и бекон, гарнирани с гриловани тиквички, домашен чипс и чеснов млечен сос - перфектният неделен обяд или вечеря на раздумка със семейството или приятели :)
Необходими продукти:
500 г мляно телешко месо
50 г бекон, нарязан на дребни кубчета
50 г кашкавал, нарязан на дребни кубчета
1 червена чушка, наряана на дребни кубчета
1 малка глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, накълцан или пресован
3-4 стръка пресен магданоз, нарязан на ситно
50 мл газирана вода
1 голяма щипка сода бикарбонат
1/2 ч.л. сладък червен пипер
1 голяма щипка сода бикарбонат
1/2 ч.л. сладък червен пипер
1/2 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/2 ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с останалите продукти и оставяме за 30-ина минути в хладилника да се овкуси.
Загряваме грил тиган и леко намсляваме.
С намаслена ръка пощипваме от овкусената кайма, стискаме в дланта си и оформяме нещо като продълговато кюфте :)
Загряваме грил тиган и леко намсляваме.
С намаслена ръка пощипваме от овкусената кайма, стискаме в дланта си и оформяме нещо като продълговато кюфте :)
Печем по 2-3 минути от всяка страна ... и сме готови.
Сервираме със салата по избор.
Сервираме със салата по избор.