tag:blogger.com,1999:blog-37273000104166245082024-03-17T15:22:35.369+02:00 Angellove's Cooking Shared, pleasure is complete...Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comBlogger559125tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-48640649116789706422024-03-13T18:10:00.005+02:002024-03-13T18:10:44.353+02:00Ябълков пай с карамелизирани ябълки / Caramelized Apple Pie Бях обещала от маса време на младежа ябълков пай, "ама ябълков, ябълков" по негово настояване и реших да се доверя на ябълковия пай на Гордън Рамзи - изчистен, класически, със съвсем лек "туист" при приготвянето на ябълките, защото рецептите му никога не са ме подвеждали.И в потвърждение на максимата, че обущарят ходи най-често бос, се оказа, че нямам подходяща форма 20 см и в пристъп на Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-18686414875591232662024-02-14T16:24:00.008+02:002024-02-14T17:26:02.265+02:00Двойно шоколадова торта с вишни Форе Ноар / Double Chocolate Forêt-NoireДвойно шоколадова торта с вишни за тройния ни празник днес - освен деня на любовта и виното имаме и годишнина от сватбата :)Плътен и наситен шоколадов вкус, интригуващ крънч и свежа тръпка с дъх на вишни - волни съчинения по предложението на Alexandre Bourdeaux, което определно си заслужава!!И честито на всички празнуващи!!Необходими продукти:... за форма с диаметър 16-18 см.Блатове:5 яйца80Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-89014905496025293752024-02-01T19:07:00.001+02:002024-02-01T19:07:52.861+02:00Ванилов крем с банани и домашна шоколадова гранола без печене / Vanilla Pudding Parfait with Bananas and Homemade No Bake Chocolate GranolaКремче за закуска ;)Защо не! А след това - и за десерт :))Необходими продукти:...за 6 порцииЗа домашната шоколадова гранола без печене:100 г фини овесени ядки50 г бадеми, леко запечени и нарязани на едро30 г тъмен шоколад за топене30 г кокосово масло2-3 с.л. мед1 ч.л. екстракт ванилияЗа ваниловия крем:1 пак Оригинален пудинг Ванилия на Dr. Oetker500 мл прясно мляко3-4 с.л. кафява захарЗа Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-89301544068656029482024-01-21T19:30:00.009+02:002024-01-28T15:53:51.105+02:00Торта Шварцвалд / Black Forest Cake Шоколадова торта с пияни вишни и много крем - за рождения ден на мама отпреди 2 дни :))Необходими продукти:за торта с диаметър 18-20 см... идеята е провокирана от rusudan2За пияните вишни:450 г замразени (или пресни) вишни100 мл коняк (или водка)За блата:120 г масло, на стайна температура90 г захар2 големи яйца40 г брашно120 г тъмен шоколад за топене1 ч.л. екстракт ванилия2 с.л. конякAngellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-27310307757219569592024-01-06T20:12:00.018+02:002024-01-14T15:36:52.936+02:00Малинова торта с меренг и бадеми / White Chocolate Raspberry Cake Честит рожден ден на мен :)... с една вълшебна малинова торта с бял шоколад, целувки и бадемиНеобходими продукти:за форма сдиаметър 18-20 см За блонди блата:60 г масло, разтопено1 голямo яйцe + 1 жълтък50 г захар60 г кафява
захар1 ч.л
екстракт ванилия65 г брашно35 г бадемово брашно2-3 капки есенция бадем1 щипка сол30 г бял шоколад за топене30 г бялшоколад за печененастърганата Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-85952802438770073652023-12-18T14:40:00.001+02:002023-12-28T11:44:53.320+02:00Джинджифилова къщичка / Gingerbread House Винаги и за всичко знаем, че можем да разчитаме на мама - през цялата година ... и всяка година!!Затова с младежа решихме за Коледа да ѝ приготвим нейна собствена джинджифилова къщичка :)Бях си запазила рецептата за най-вкусните джинджифилови бисквитки, които запазват формата си след изпичане преди доста време, някъде през 2018 или 2019 - и най-после настъпи идеалният момент да я Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-2798492807681794372023-12-07T16:17:00.003+02:002024-01-20T20:19:01.859+02:00Най-шоколадовата торта за рождения ден на младежа / The Best Chocolate Cake for My Son's Birthday Тази много шоколадова торта е за най-специалния празник в годината - за рождения ден на сина ни :)Ще ви споделя моя малка тайна за УАУ ефекта на всеки негов празник ... тортата - винаги старателно подбирам вкуса и визията ѝ - нещо класическо, нещо ново, нещо любимо и нещо специално!От мига, в който той се появи като най-светъл предколеден подарък в живота ни, и до днес - четвърт век по Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-34924979899909810082023-11-29T10:08:00.000+02:002023-11-29T10:08:15.086+02:00Сладкиш с карамелена тиква и орехи / Giant Caramel Pumpkin and Walnut Cinnamon Bun Понякога нещо толкова дребно като лъжичка уханен мед към любимия десерт се
превръща в най-истинската грижа за душата – тайната съставка, която отключва
оная скрита врата в съзнанието ни, която ни води в свят, изпълнен със
спокойтвие, безвремие и неподправено удовлетворение от нас самите – истинска
МЕДитация за сетивата 🍯
Покана за душева МЕДитация е днешното предложение за десерт – мед, Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-85949065800445478082023-11-20T10:00:00.001+02:002023-11-20T10:02:45.688+02:00Бисквитена торта с тиква и ванилов крем / Pumpkin and Vanilla Icebox Cake Има моменти, когато ти се иска да избягаш от ежедневните грижи, да загърбиш неотложните ангажименти и да се поглезиш с нещо любимо, познато и вкусно, но в същото време специално и ...УАУ!А, и лесно за приготвяне...И какво по-лесно, любимо, познато и вкусно от бисквитена торта с дъх на ванилия, тиква и мед, които галчт не само сетивата, но и душата – истинска МЕДитация в една хапка Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-11131940457579295182023-11-12T16:28:00.002+02:002023-11-12T17:43:37.328+02:00Торта с тиква и фъстъчен карамел / Pumpkin Peanut Butter Caramel Cake Торта с тиква и карамел за имения ми ден вчера - традиционната и особено любима комбинация за сезона!!Но с лек туист на текстури и вкусове :)Наситено шоколадов брауни блат с тиква, щедро гарниран с чийзкейк с фъстъчено масло и мед, покрит с карамел с фъстъчено масло, орехова гранола с шоколад и хрупкав ванилов меренг - и всички заедно в нежните обятия на деликатен маскарпоне крем и фина Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-4992070231348309222023-09-11T12:00:00.001+03:002023-09-11T12:04:32.415+03:00Пухкави питки с маслини и сушени домати / Fluffy Sun-Dried Tomatoes Olive Rolls Необходими продукти:за 6 големи, или 12 малки питкиЗа тестото:100 мл суроватка (или затоплена вода)200 мл прясно мляко, затоплено60 мл зехтин 50 г захар2 големи яйца, леко разбити800 - 850 г брашно, пресято2 ч.л. едро смляна морска сол14 г суха маяЗа плънката:60 г сушени домати, нарязани на едро60 г маслини, нарязани на ситно60 г пармезан, настърган (или кашкавал)60 г масло, разтопено&Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-68019619606111848472023-08-25T11:25:00.000+03:002023-08-25T11:25:22.502+03:00Крем парфе с праскови и домашна гранола без печене / Peach Parfaits with No Bake Granola Лека и свежа лятна рецепта за моментите, когато ви се хапва нещо сладко - тук и сега.Нещо, което да утоли желанието за вкусен десерт, но без да се налага да включвате фурната и без бъркотия в кухнята. Толкова вкусен, бърз и лесен, че ще се превърне в любимия летен десерт :)А защо не и закуска??!Рецептата е споделена и на страницата на Dr. Oetker Bulgaria. Необходими продукти:за 4-6 десертаЗаAngellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-13836643703926301282023-07-11T13:00:00.000+03:002023-07-11T13:00:02.510+03:00Бадемов кекс с газирана вода / Almond Cake with Sparkling Water Поредният от серията бързи неделни кексове, волна интерпретация по предложението на Киро Тодоров.Необходими продукти:3 яйца160 г еритритол, или захар2 ч.л. екстракт ванилия150 мл олио150 мл газирана вода300 г брашно15 г бакпулвер, при еритритол (или 10 г бакпулвер, при захар) 1 щипка сол100 г бадемово брашно100 г тъмен шоколад + 2 с.л. олиоНачин на приготвяне:Загряваме Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-37700635284840563992023-06-26T14:59:00.004+03:002023-06-26T20:31:40.319+03:00Лесен нуга сладолед със зелени смокини / Easy Nougat Ice Cream with Fig Jam Няма нищо по-вкусно от нуга сладолед със зелени смокини през лятото - някакси спонтанно гали сетивата с усещане за морски бриз и созополски въздух.А завладяващият послевкус на портокали и бадемов крокан е само бонус :)Без яйца, без варене и без губене на ценно време в кухнята - бъркаш, замразяваш, поднасяш!!Необходими продукти:500 мл млечна сметана, студена150 г подсладено Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-78014978670571208932023-05-29T15:13:00.002+03:002023-05-29T15:22:51.227+03:00Мъфини с боровинки и кокосова захар / Blueberry Muffins with Coconut Sugar За бърза закуска или неангажиращ десерт - мъфините са винаги верния избор :)Необходими продукти:160 г брашно10 г бакпулвер80 г кокосова захар1 щипка сол2 големи яйца120 мл прясно мляко80 мл олио2 ч.л. екстракт ванилия1 ч.л. емулсия боровинка 100-120 г пресни или замразени боровинки1-2 с.л. кокосова захар, за поръсванеНачин на приготвяне:Загряваме предварително фурната до 180С илиAngellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-69063942705771453322023-05-22T16:17:00.003+03:002023-05-25T14:23:21.877+03:00Бадемов кекс с кафе / Almond Coffee Bundt Cake Бадемов кекс с ароматно кафе и нерафинирана тръстъкова захар Панела с дъх на карамел за имения ден на съпруга ми вчера :)Текстурата е леко зърнесто-дъвкателна, а вкусът - уникален, с усещане за страстен флирт между бадемов марципан, кафе и карамел ;)Необходими продукти:3 големи яйца160 г нерафинирана тръстикова захар Панела (или предпочитана кафява захар)5 с.л. силно горещо кафе Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-60992243687238489402023-04-03T17:19:00.003+03:002023-04-03T17:22:13.608+03:00Козунак с бира / Beer Easter Bread Локумките с бира са ми любими от детството и вероятно затова ми беше любопитно да пробвам как ще се получи козунак с бира :)Е, страхотен е!!Необходими продукти:за 4 козунака по 500 г За тестото:3 големи яйца + 1 жълтък200 г захар200 мл бира50 г масло, разтопено50 мл олио1 с.л. екстракт ванилия1 с.л. прясно изцеден сок от лимон1 с.л. коняк, или алкохол по изборнастърганата кора от Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-72510205825532204242023-03-16T14:58:00.001+02:002023-03-16T15:17:30.928+02:00Панакота с маскарпоне и маракуя / Mascarpone and Passion Fruit Panna Cotta Импровизирано бързо и лесно кремче, според наличностите в момента, като маракуята може да бъде заменена с пюре от всеки предпочитан или сезонен плод - свеж, замразен, консервиран :)Необходими продукти:...за 6 големи или 12 малки кремчетаЗа крема:200 г млечна сметана250 г маскарпоне400 г пълномаслено прясно мляко150 г пулпа от маракуя, без семки - прясна или консервирана2-3 с.л. кафяваAngellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-16602642038807651232023-03-07T16:26:00.001+02:002023-03-07T16:51:07.642+02:00Тарт със сладък картоф и солен карамел / Salted Caramel Sweet Potato Tart Бърз и лесен тарт без печене и желиране за мързеливи неделни и не само следобеди...А гарниран с допълнителна доза карамелен сос и поръсен с дребни кристали сол, си е вече кулинарно приключение, от хубавите :)Необходими продукти:...за форма с диаметър 18-20 смЗа основата:200 г шоколадови бисквити80 г масло, разтопеноЗа соления карамел:200 г захар120 г масло120 г млечна сметана, затоплена1/2 Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-89874964581518051952023-02-26T18:17:00.006+02:002023-02-26T20:39:48.399+02:00Бадемова халва / Badam Halwa Лука 6:37Не съдете и няма да бъдете съдени. Не осъждайте и няма да бъдете осъждани. Простете, и ще ви бъде простено.Прошка моля и прошка давам!!И ви предлагам една малко по-различна халва, наред с традиционната бяла нуга халва, за днешния празник - бадемова паста, подсладено мляко и шафран - истински десерт за владетели :) Произходът ѝ се корени около 200 години назад в арабския свят, Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-79409690472833580382023-02-19T15:29:00.003+02:002023-05-25T14:24:59.557+03:00Шоколадов кекс с кафе / Chocolate and Coffee Bundt Cake От около година и половина рецепта от опаковката на форма за печене на Zara Home ми драска някъде в периферията на съзнанието и напира да бъде изпробвана, защото, погледната по диагонал навремето, ми се стори малко абсурдна като пропрции на съставките, поднесени с илюстрации от типа на "ори, мели, яж" :)Последните две Коледи не успя да се класира, но сега, покрай 14-ти феврураи, най-после Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-71344045180321453952023-02-14T16:04:00.009+02:002023-12-28T11:45:41.307+02:00Шоколадова мус торта с нар и кедрови ядки / Chocolate Mousse Tart with Pomegranates and Pine Nuts Бях си харесала тази торта на Shane Delia още за Коледа, но все не успявах да я вредя и да я приготвя, за което явно си е имало съдбовна причина :)Тя просто е създадена за деня на любовта и виното и 25-та годишнина от сватбата ни днес.Споделям напълно мнението на самия ѝ автор, за начина, по който тръпчивостта на зрънцата нар се смесва със сладостта на меласата и тъмния Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-626298448539534892023-02-10T18:27:00.001+02:002023-02-10T18:35:47.852+02:00Супер сочни шоколадови кексчета / Super Moist Chocolate Cupcakes Веднъж да реши човек да приготви кето шоколадови мъфини за неделно подслаждане на семейството и ще се окаже, че му трябва скоростен план "Б" за приготвяне и на класически шоколадови кексчета, защото все някой от мъжкта половина на човечеството вкъщи ще възнегодува срещу режимната храна в неделя :)Или казано накратко, "Като ще е сладко, да е сладко"!Забърках с леки вариации буквално първата Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-78768315201409382312023-02-06T15:43:00.002+02:002023-02-06T15:48:32.994+02:00Шоколадови кето мъфини / Keto Chocolate Muffins Бързи шоколадови мъфини без захар - за десерт или закуска :)Необходими продукти:200 г бадемово брашно30 г какао на прах2 с.л. еритритол1 ч.л. бакпулвер1 голяма щипка сол30 г + 50 г тъмен шоколад (75% - 85%)40 мл разтопено кокосово масло100 мл кокосово мляко3 големи яйца2 ч.л. екстракт ванилияНачин на приготвяне:Загряваме предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор.Поставяме 12 Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-38437815000558081132023-01-19T16:13:00.007+02:002023-01-19T18:59:07.940+02:00Торта Блонди с меренг и малини / Raspberry Meringue Blondie Cake Бял шоколад, целувки и малини с маскарпоне мус и ванилова глазура - вълнуващо признание в любов към сетивата!!Или тортата за рождения ден на мама :))Своенравни и капризни създания са моите торти - рядко се получават, както са първоначално замислени, но са сериозно наситени с тръпка за приключение и винаги с елементи на изненада... Да не говорим пък как са измазани ;)И никога примерно Angellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.com0