AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Saturday, October 19, 2024

Тиквеник с ябълки и орехи / Pumpkin Strudel with Apples and Walnuts

 


Любимо за сезона изкушение, което никога не омръзва - ароматен, сочен и вкусен тиквеник, че и с хрупкава коричка :)

Необходими продукти:

400-500 г кори за баница
1 кг обелена тиква, настъргана на едро
3 ябълки, обелени, почистени и настъргани на едро
100 г орехи, нарязани на едро
2 ч.л. Пекарска емулсия – Канела (уникална е!) или 10 г канела на прах
5-6 капки Есенция – Френска Ванилия, или 2 ч.л. Екстракт Ванилия
100 мл олио
6-7 с.л. кафява захар
1-2 с. л. фина пудра захар, за поръсване


Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор.
Покриваме дъното на плитка тава с хартия за печене.
В купа смесваме тиквата, ябълките, орехите, емулсията и есенцията и разбъркваме, докато се смесят.
Броим корите по две и разделяме сместа според броя им.
Разстиламе първата кора върху хартия за печене и намазваме с олио с помощта на сладкарска четка.
Покриваме с втората кора, намазваме отново с олио и поръсваме равномерно с тиквена смес.
Поръсваме с 1 с.л. кафява захар и навиваме с помощта на листа хартия на руло.
Подреждаме в подготвената тава, като леко свиваме на хармоника, ако е необходимо.
Повтаряме с останалите кори и тиквената смес.
Намазваме с олио и печем в предварително загрята до 180С или 160С с вентилатор фурна за 40-45 минути, или до златисто кафяво.
Преди да поднесем, поръсваме с пудра захар.

Перфектен за десерт или компания на сутрешното кафе ;)

No comments:

Post a Comment

Blogging tips