По идея на Пепи :) и докато все още се намира кисело зеле и в името на месеца има буквичка "р", че да е по-зимно като усещане, въпреки пищно-пролетното време навън...
Рецептата е повече от лесна, а резултатът - безмилостно вкусен!!!
Необходими продукти:
4 -6 свински котлета (може и с кост)
едро смлян пипер, на вкус
смлян кимион, на вкус
по 2-3 листа кисело зеле, за увиване на котлетите
1/2 ч (около 100 мл) сок от кисело зеле - ако печем в обикновено гърне или във фурна под фолио - добавяме още 1/2 до 1 чаша (100 до 200 мл) вода
сладък червен пипер за поръсване, на вкус
щипка-две лют червен пипер, за поръсване (по избор)
1 с.л. зехтин, за поръсване
Начин на приготвяне:
Поръсваме котлетите с пипе ри кимион от всички страни и увиваме всеки поотделно в 2-3 листа кисело зеле.
Подреждаме в Крок-Пота и доливаме отстрани зелевия сок.
Поръсваме със сладък и лют червен пипер, поръсваме и със зехтина и включваме уреда на II степен за 4 часа.
След като ястието е готово, запичаме (по избор - ако искаме да докараме златист загар на зелевите листа) за 10-15 минути на горен грил във фурната - на 220С или 200 с вентилатор.
Вкусът в невероятен - а месото е повече от крехко!!! Убедете се сами ;)
Леле, жестоко е! Страхотно ти са са получили, а и толкова са лесни....Браво!
ReplyDeleteЛесно и изключително вкусно! Даже и да не е приготвено в Крок-Пота.
ReplyDeleteСпокойна вечер!
Мина, страхотно крехки и вкусни са тези месца в зелеви листа! С пожелания за хубава нова седмица!
ReplyDeleteЧудно! Идвам с голямата вилица. :)
ReplyDeleteПодрави, Мина!
Тази рецепта е истински шедьовър,Мина,защото колкото е бърза за подготовка и лесна,толкова е безкрайно вкусна!Тази зима не стигнах до нея за жалост,все нещо се замотвах с друго,затова доволно ще оплакна око и ще повъздишам по твоите сочни котлети!Изключително апетитни снимки,скъпа!Прегръдка за теб и моите любими другарчета!
ReplyDeleteа колко са крехки само, нали :)
ReplyDeleteМного, много апетитни снимки, Мина!
Огладнях, много вкусно, много! Прегръдка! :)
ReplyDelete