Идеята за тези удивително вкусни пържолки ми даде моя приятелка, по повод на ускорените "италиански честоти", на които тия дни трептим всички вкъщи :)
Нейната версия на рецептата адски ми хареса и побързах своевременно да я отрепетирам...
Необходими продукти:
4 бр свински котлети без кост, нарязани на тънко (около 1.5 см)
сол и пипер на вкус
4 с.л. доматена салца (или доматено пюре, леко разредено с доматен сос ;)
4 резенчета моцарела
2-3 с.л. зехтин, плюс няколко капки допълнително - за поръсване
30 г масло
3-4 скилидки чесън, небелен
1 филия сух хляб, за пресни трохи, заменяме за КЕТО със смлени бадеми
1-2 щипки сух босилек
Ingredients:
4 boneless pork chops, cut into thin (about 1.5 cm)
salt and pepper to taste
4 tablespoons tomato salsa (or tomato paste diluted with some tomato sauce ;)
4 slices mozzarella
2-3 tablespoons olive oil, plus a few more drops - for sprinkling
30 g butter
3-4 cloves garlic, skinned
1 slice dry bread, for the fresh crumbs
1-2 pinches of dried basil
Начин на приготвяне:
Загряваме предварително фурната до 200С или 180С с вентилатор.
Застиламе дъното на подходяща тавичка с хартия за печене.
Блендираме 1 филия сух хляб с корите до дребни трохи, изсипваме в плитка чиния и подправяме леко със сол и пипер.
Подправяме котлетите със сол и пипер на вкус.
Сгорещяваме зехтина на средно силен огън и запечатваме пържолките от едната страна за около минута, като междувременно добавяме маслото и скилидките чесън.
Обръщаме котлетите и запечатваме и от другата страна, отново за около минута.
Овалваме един по един в пресните трохи и от двете страни и подреждаме в подготвената предварително тавичка.
Сипваме по 1 с.л. доматена салца (или мааалко повече от 1 ч.л. доматено пюре) върху всеки от котлетите и покриваме с парче моцарела.
Поръсваме със сух босилек и няколко капки зехтин.
Печем в предварително загрята до 200С или 180С с вентилатор фурната за 10-12 минути.
Сервираме веднага със запечени пресни картофи с босилек и чесън или свежа зелена салата.
Method:
Preheat the oven to 200C or 180C with a fan.
Line the bottom of a baking pan with paking paper.
Blend 1 slice of dry bread into fine crumbs, transfer the crumbs into a shallow dish and lightly season with salt and pepper.
Season the chops with salt and pepper to taste.
Heat the oil on medium heat and fry the steaks for about a minute, as meanwhile add the butter and garlic cloves.
Flip the chops and fry for another minute.
Roll each of the chops into the fresh crumbs and arrange in the prepared baking pan.
Spoon 1 tablespoon tomato salsa (or a bit more than 1 teaspoon tomato paste) on each of the chops and top with mozzarella.
Sprinkle with dried basil and a few drops of olive oil.
Bake in preheated to 200C or 180C with a fan oven for 10-12 minutes.
Serve immediately with potatoes baked with fresh basil and garlic or with fresh salad on the side.
Това е фантастично, толкова вкусно ми звучи! поздрави и прекрасно утре!
ReplyDeleteБлагодаря, Павлинка!!! Наистина е вкусно и бързо за приготвяне :)
DeleteИ звучи, и изглежда адски вкусно.
ReplyDeleteПоздрави, Мина!
Вкусно е, Гери :) потвърждавам!!
DeleteПоздрави!
Предложението е невероятно! Много вкусни, сочни пържоли! Допада ми и това, че се пекат.
ReplyDeleteАпетитно и красиво поднесено!
Мина, прекрасни снимки!
Поздрави!
Тили, благодаря :)
DeleteХубав ден от мен!!
Аз откога трептя на такива честоти, ама обхвата все още е далеч:):):), Страхотни пържолки, ще взема да си ги направя. Красиви снимки! Хубава нова седмица!
ReplyDeleteКате, у нас голямо трептене пада ;), а пържолките са много вкусни...
DeleteУсмихнат ден ти желая!!
Както винаги при теб ухае вкусно,Мина!
ReplyDeleteМного апетитно си приготвила и поднесла котлетчетата!
Поздрави и усмихната седмица! :)
Благодаря, Мира :) много мило от твоя страна!!
DeleteУсмихнат ден и от мен!
Мммм ... Колко вкусноооо!:)
ReplyDeleteХубав ден и хубава седмица!
Благодаря, Албена!!
DeleteРазкошни са ! И много сочни !
ReplyDeleteПоздрави и хубав април ,Мина !
Ивана :) благодаря - хубав и слънчев април и на теб!!!
DeleteМина, правя по подобен начин пилешко, само добавям и авокадо. Несъмнено ще опитам и твоята Миланезе рецепта със свинско. Толкова красиво си го поднесла. И ние трептим на италиански честоти и много добре те разбирам мила :))) Прегръдки
ReplyDeleteАни, убедена съм, че пиленцето с добавено авокадо ще е много вкусно - ще се възползвам от идеята ти непременно - благодаря!!
DeleteПоздрави и прегръдки :)
Невероятни са, Мина! :)
ReplyDeleteЕва, благодаря - много е бързо и лесно!!!
DeleteХубав ден :)
Великолепно ястие и снимки,скъпа!Повече от задължително е да се настроиш на италианка вълна!Поздрави на младежа в това дългоочаквано пътешествие!И не тъжи,със сигурност ще си изкара страхотно и докато се наснимаш на воля,без да те препират,ще се е върнал!Прегръдка за теб и мама! :)
ReplyDeleteБлагодаря, мила!! По-скоро репетирам да съм подготвена за след като се завърне младежа :), че там предполагам ще акцентуват на културните, а не на кулинарните ценности - и съм му обещала след пътуването едно пътешествие из вкусовите шедьоври на Италия :))
DeleteОтново идейно и чудесно предложение от теб! Ще опитам рецептата с удоволствие:)
ReplyDeleteИзглежда разкошно:)
Ще се радвам да се хареса :))
Delete