Tuesday, October 26, 2010

Кекс с канела и локум

Поредната вариация на любимия Фанта кекс...


Отново ползваме рецептата за базово тесто от Фанта кекс, като към основните съставки, вместо орехи и стафиди добавяме около 1 ч.ч. локум, нарязан на дребно и овалян в пудра захар, за да не слепва и да не потъва, като дори можем да го добавим едва след като сме изсипали ¾ от тестото в предварително намаслената и поръсена с брашно форма. Вместо какао, доовкусяваме с 1 ч.л. канела, която пресяваме заедно с брашното и бакпулвера.




Или ако искаме да постигнем мраморен ефект, добавяме ½ ч.л канела към последната ¼ част от тестото и "рисуваме" абстрактни форми по изсипаните вече във формата за кекс ¾ части.



На финала можем да настържем локум и да поръсим кекса заедно с пудрата захар.




No comments:

Post a Comment