Friday, October 29, 2010

Омлет Calzone с шунка и кашкавал









Вероятно всички си имаме вариант за бърз, лесен и любим вкъщи аламинут, който гарантирано спасява положението, когато трябва аварийно да се реагира, а в хладилника, като го отворим, преобладава приглушената светлина... У нас това е Омлет Calzone.


Омлет, защото винаги се намира по някое и друго самотно изостанало, но годно за консумация яйце...


И Calzone, защото към него може да се добави дискретно всичко, което е налично и се възприема от околните като храна...



Необходими продукти за 1 порция:


2 яйца
2 с. л. прясно мляко или вода (по желание)
щипка сол
1 ч.л. краве масло (или друга предпочитана мазнина)
50 гр. шунка или бекон
50 гр. кашкавал




** Можем да добавим и всичко, което обичаме да комбинираме с яйца - гъби, сирене, маслини, лук, кисели краставички, чушки, домат, мерудийки...





Начин на приготвяне:


Разбиваме с вилица яйцата, млякото и солта и изсипваме в добре загрят тиган за палачинки, в който вече сме разтопили маслото. 


Разливаме равномерно по цялата повърхност на тигана и изпичаме до златисто. 


Обръщаме палачинкоподобния омлет и бързо добавяме в едната половина първо кашкавала, а в другата - шунката, за да поемат от топлината и да се овкусят. 


Печем отново до златисто, прегъваме и леко притискаме по краищата.




Сервираме с гарнитура (по избор)...



No comments:

Post a Comment