Sunday, December 6, 2015

Пъстърва с орехи и синьо сирене / Walnut and Blue Cheese Stuffed Trout



Едно мързеливо предложение за Никулден, приготвянето на което отнема не повече от 30-тина минути - стига да не го снимате ;)

И Честито на всички именици, банкери, рибари и търговци!! :)

Необходими продукти:

2 пъстърви, почистени
100 г синьо сирене
50 г орехи + 2 с.л. смлени орехи, за поръсване
едро смляна сол и прясно смлян черен или цветни пипери, на вкус
2 с.л. зехтин
1/2 лимон, нарязан на тънки резенчета

За салатката:
2-3 шепи тученица (салата валерианела), или предпочитана зелена салата
1 малка глава варено цвекло, нарязана на кубчета, заменяме за КЕТО със свежи ягоди
1/2 ябълка, обелена и нарязана на кубчета, пропускаме при КЕТО
шепа орехи, леко запечени
50 г синьо сирене, натрошено
сол, зехтин и лимонов сок, на вкус


И като иде реч за риба, да се похваля с тази очарователна и наситена с морски емоции чинийка, която Роси ми подари още лятото, но аз нали не съм върл любител на рибите, та все не успявах да се изфръцкам с нея :)

Благодаря ти, мила - много си я харесвам и ми е супер любима - едно такова "морско" ми става на душата, като си я погледна!!!


Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната на 200С.
Измиваме и подсушаваме рибките с кухненска хартия.
Поръсваме със зехтин и пипер отвътре и пълним с орехови ядки и натрошено синьо сирене, без да прекаляваме, че ще изтече.
Подреждаме в покрита с хартия за печене плитка тавичка и поръсваме със останалия зехтин, сол и пипер на вкус и смлените орехи.
Печем в предварително загрята фурна 20 минути.

Междувременно приготвяме салатата, като измием и подсушим върху кухненска хартия тученицата и смесим в купа с нарязаното на кубчета цвекло и ябълки.
Овкусяваме със сол, зехтин и лимонов сок и поръсваме със запечените орехи и натрошеното сирене.

Поднасяме рибата с резенчета лимон и салатка.



Наздраве на празнуващите!!! :)




No comments:

Post a Comment