Tuesday, May 5, 2020

Бързи солени гевречета / Easy Savory Bagels


Едни бързи и лесни гевречета за семейната закуска!!
Поднесени самостоятелно, или с предпочитана гарнитура - винаги ще спечелят сърцата на всички около масата и ще ви молят да ги приготвяте отново и отново...
Добре че се приготвят за нула време ;)

Перфектни и като разядка или за похапване по всяко време...

Можете да намерите рецептата и на страницата на Dr. Oetker

Необходими продукти:

200 г брашно
1 пакетче (10 г) бакпулвер Dr.Oetker
1/4 ч.л. сол, едро смляна морска или хималайска
200 г кисело мляко
1 белтъка

За поръсване, по избор:
2 с.л. подправки - сусам, маково семе, ленено семе, чесън на прах, лук на прах, или подправка по избор


Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 200°С или 180°С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене.
Пресейте в голяма купа брашното, бакпулвера и солта.
Добавете киселото мляко  и разбъркайте добре с вилица или шпатула.
Изсипете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и размесете около 15 обръщания, или докато престане да лепне по ръцете.
Разделете на 4 равни топки и разточете всяка на фитил с дебелина около 2 см.
Съединете краищата, за да образувате геврече или оформете питка и оформете дупка в центъра, като леко разтегляте навън.
Намажете с разбит белтък,  поръсете със семена или подправки по избор и подредете в покритата с хартия за печене тава.
Печете в предварително загрята на 200°С или 180°С с вентилатор фурна за 25 минути.
Оставете да изстинат най-малко 15 минути, ако желаете да разрежете и гарнирате.

No comments:

Post a Comment