Monday, June 9, 2014

Салата с прошуто, сушени домати и френско козе сирене в бекон / Prosciutto and Sun Dried Tomato Salad with Bacon Wrapped Goat Cheese



Необходими продукти:
1/2 салата айсберг
1/2 свежа салата
120 г прошуто
4 бр френско козе сирене в бекон или 120 г френско козе сирене, нарязано на 4 кръгчета + 8 до12 ленти бекон, в зависимост от дължината
12 резенчета сушени домати, накиснати в зехтин


За дресинга:
3-4 с.л. отцеден зехтин от накиснатите сушени домати
прясно изцеден сок от 1/2 лимон
1 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. течен мед - пропускаме при КЕТО
едро смляна морска сол и прясно смлян пипер, на вкус


Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и подсушаваме айсберга и салатата
В малка купа или чаша смесваме съставките на дресинга и разбъркваме добре.
В голяма купа накъсваме на едро или нарязваме салатите и смесваме с отцедените от зехтина сушени домати, поръсваме с дресинга и внимателно разбъркваме.
"Гарнираме" с увитото в бекон френско козе сирене (което следващия път ще пробвам да леко да запека ;) за повече аромат) и поднасяме.


Поднесена с препечени филийки, салатата е перфектна и като лек обяд или вечеря.




2 comments:

  1. Охааа,каква разкошна салатка,че и два броя си сервирала,мен ли чакаш,скъпа?!
    Нося студено бяло вино и насладата ще е пълна!
    Великолепно съчетание от продукти!
    Тук е раят на салатите,със сигурност!
    Прегръдка за цялото семейство и успешна седмица! :)

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти, Роси! Знаеш ли как неистово бих се нсладила не един лежерен уикенд с вас, мила - на сладка раздумка със салатки и бяло вино - да се отърсим от ужаса и трагедията, които ни заливат последните няколко дни! Дано бог не забравя, че е българин и спре водния ад, който се изсипва над толкова хора!!

    ReplyDelete