Monday, January 13, 2014

Греяно вино в Crock-Pot / Slow Cooker Mulled Wine




Сгряващо, ароматно и много вкусно!! А крок-пот сякаш е предназначен точно за приготвянето на този вид напитки :) извлича най-доброто от съставките и запазва топлината за дълго...

Необходими продукти:

750 мл предпочитано червено вино
1 портокал, обелен и нарязан, или разчупен на парченца
настърганата кора от 1 портокал
1 ябълка, нарязана
малко парче джинджифил (или 1 ч.л. сух)
шепа стафиди
3-4 сушени кайсии
2-3 с.л. мед
2-3 с.л. кафява захар
6-8 гвоздейчета карамфил
2 малки пръчици канела (или 1 голяма)

Начин на приготвяне:

Смесваме продуктите в Крок-пота, разбъркваме и похлупваме.
Включваме уреда на 2-степен за 2 часа или на 1-ва - за 4 часа.
След като виното е готово - разсипваме в огнеупорни чаши със солидни дръжки, като според предпочитанията си можем да прецедим виното от плодовете и подправките - или да сервираме с тях.
Оставяме Crock-Pota отхлупен и включен на подгряване или на 1-ва степен, за да държи виното с нужната температура...

Наздраве :)


2 comments:

  1. Ами освен да кажа Наздраве,скъпа!
    С такова ароматно вино е великолепно да разпуснеш вечер!
    Отново красив кадър,поздравления!
    Прегръдка от мен и хубава седмица да ви е и на тримцата!

    ReplyDelete
  2. Мина, чудно е! И аз не пропуснах тази година, отново направих и определено беше много вкусно и ароматно - като твоето. :) Ама пак не стигнах до снимки... :) Добре че ти си се постарала!
    Поздрави и хубав ден!

    ReplyDelete