Thursday, March 10, 2011

Ловджийски торбички с бекон, чери домати и сирене Камембер / Steak Purses with Bacon, Cherry Tomatoes and Camembert Cheese



Понякога, за специален повод :) ми се иска да приготвя и нещо специално за хапване, въпреки че при нас човек никога няма да сгреши, ако поднесе добре приготвена скара. Вероятно затова се спрях на нещо междинно - нещо като скара, ама ;) не съвсем - и все пак да съчетава предпочитани вкъщи вкусове - е, с елемент на леееееко предизвикателство, но съвсем, съвсем леко, защото :)) ако зависеше от мен, с удоволствие бих заменила чери доматите с - ягоди :)))...

Sometimes, for special occasions :) I love to prepare some special meals also, although one would never make a mistake to serve well cooked BBQ. Probably that’s been the reason to make something  like BBQ but not just like that but still combining some of the favorite flavors at home – with a veeeery light challenge element, but very, very light as :)) if it’s been only up to me I would gladly replace cherry tomatoes with strawberries :)))...


Необходими продукти:
(за 4 порции)

За торбичките:
4 по-големи свински пържоли, без кост
2-3 с.л. зехтин
4 по-дълги единични зелени стръкчета пресен лук (плюс 1-2 резервни)
1/4 ч.л. морска сол
1/4 ч.л. пипери меланж, едро смлени
1 чаша вода
1/2 чаша бяло вино

За марината:
1-2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. черен пипер, ситно смлян
1/4 ч.л. кимион, ситно смлян
1/4 ч.л. универсална зеленчукова подправка

За плънката:
125 г сирене Камембер
4 резена (100-150 г) бекон
4-8 чери доматчета
5-6 листа пресен босилек (или предпочитана :) зеленина)
1/4 ч.л.морска сол (или на вкус)
1/4 ч.л. пипери меланж, едро смлени

Ingredients:
(For 4 servings)

For purses:
4 large pork chops, boneless
2-3 tablespoons olive oil
4 long single green onion seedlings (plus 1-2 more)
1/4 teaspoon sea salt
1/4 teaspoon pepper mixture, coarsely ground
1 cup water
1/2 cup white wine

For marinade:
1-2 tablespoons olive oil
1/4 teaspoon black pepper, finely ground
1 / 4 teaspoon cumin, finely ground
1 /4 teaspoon Universal vegetable seasoning

For filling:
125 g Camembert cheese
4 slices (100-150 g) bacon
4-8 cherry tomatoes
5-6 fresh basil leaves (or preferred :) spice)
1/4 teaspoon sea salt (or to taste)
1/4 teaspoon pepper mixture, coarsely ground


Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната на 200С.

Начукваме пържолките, поръсваме от двете страни със зехтин, черен пипер, кимион и зеленчукова подправка и оставяме настрани.

Приготвяме плънката, като нарязваме на 4 сиренето, разполовяваме чери доматите, нарязваме бекона на кубчета и нарязваме босилека на ситно. Отделяме 4 по-дълги стръка пресен лук - само зелената част - измиваме и подсушаваме.

По средата на всяка от пържолите поставяме парче сирене, 2-3 половинки чери домати, 1/4 част от бекона и 1/4 част от босилека. Поръсваме с 1-2 кристалчета морска сол и пипери и събираме краищата на пържолата като торбичка. Увиваме над плънката със стрък зелен лук, леко и внимателно пристягаме и завързваме или подпъхваме стръкчето лук - да не се развиват. 

Подреждаме "торбичките" в подходящ съд за печене, в който сме наляли водата и виното, и добавяме отстрани на месото евентуално останалите чери доматчета. Поръсваме със зехтина, морската сол и пиперите и печем в предварително загрята на 200С фурна около 35- 40 минути или до готовност, като между 20-та и 35-та минута обръщаме от всички страни (и от долу) - да се запекат равномерно, и поливаме със соса от печенето.

Method:
Preheat oven to 200C.

Treat the steaks with your meat pounder, sprinkle both sides with olive oil, pepper, cumin and vegetable seasoning and leave aside.

Prepare the stuffing by cutting cheese into 4, halve the cherry tomatoes, dice bacon and finely chop basil leaves. Choose 4 long green onion seedlings – the green part only - wash and dry them.

In the middle of each steak place a piece of cheese, 2-3 halves cherry tomatoes, 1/4 of the diced bacon and 1/4 of the chopped basil. Sprinkle with 1-2 crystals of sea salt and pepper and gather the edges of the steak as a bag. Wrap gathered steak right over the filling with green onions, lightly and gently tighten and tie or tuck under - to prevent unwinding.

Arrange "purses" into a suitable pot or baking tray, pour water and wine and add the left cherry tomatoes. Sprinkle with olive oil, sea salt and peppers and bake in a preheated to 200C oven for about 35-40 minutes or until ready, as between 20th and 35th minute turn purses  - to roast all sides (and below) evenly pouring with the sauce from roasting. 


Сервираме топли със свежа салата - при нас :) със Салата с ягоди и Камембер или гарнитура по желание. Ястието идеално се допълва от червени вина от сорта Мерло...

Serve hot with fresh salad – we’ve got :) Camembert and Strawberries Salad
or with preferred side dish. The dish is perfectly complemented by red wines from Merlot variety... 


Оказа се наистина сполучлива импровизация - крехкото, ароматно, леко запечено месо и сочната и богата на вкус плънка, определено са в състояние да задоволят всички евентуални изисквания, капризи ;) или претенции!!

That’s been a really successful improvisation - the delicate, fragrant, lightly roasted and juicy meat and rich flavor of the stuffing are definitely able to satisfy all possible requirements, whims ;) or claims!!