Friday, February 4, 2011

Споделяне на награди - част I & Пиле в марина от нар и сметана / Blog Awards Sharing - Part I & Pomegrante and Cream Marinated Chicken

Случи се така, че от Коледа до сега имах щастието да получа цяяяял куп прекрасни награди от прекрасни приятели!! Искаше ми се да благодаря на всеки един от тях по специален начин, но ако се помотая още малко в търсене на специалния начин, те вероятно ще си помислят, че съм ги забравила... Затова, без повече да се мотая, ще споделя - поне на 2 пъти - наградите, като обаче не спазвам хронологията на получаването им.

Много настоение ми донесе идеята на Sandra @ Welcome to Sandra's easy Cooking  за символично сестринство на дамите Food Blogger-и по света!! При това тази награда не изисква никакви допълнителни ангажименти - който иска може да я препраща на приятели, без обаче :) да е задължен да го прави... 

Бях удостоена с тази награда и от Elisabeth @ Food and thrift finds


Sandra,  благодаря за прекрасната идея и за удоволствието да те познавам и да се наслаждавам на прекрасните ти кулинарни предложения, както и за готината ти награда!!!

Elisabeth, благодаря за наградата, че си ми приятел и мога да си контактувам с невероятен кулинар като теб!!!


Аз от своя страна бих искала да я предам, следвайки почина на учредителката - по азбучен ред - на всички фантастични момичета, с които се запознах покрай опитите ми да кулинарствам - НЕВЕРОЯТНИ СТЕ - много талантливи и много забавни - истинско вдъхновение!! За мен е удоволсвие и чест да мога да следя блоговете ви!!

И искам предварително да се извиня, ако неволно пропусна някое готино момиче!! Ще си наваксвам в движение :))



Б:

В:
Ваня @ Culinary with me
Вероника @ Ginger Cookies

Г:

Д:

Е:
Еликсир @  Кулинарен еликсир

Ж:

З:
Зoри @ Eoc

И: 
Ивейн @ Sweet with Ivane
Ина @ оssigeno
Ирина @ Sunshine's kitchen

Й:

К:

Л:
Лулу @ something...

М:
МарияLaMartinia
Милена @ Sweet Kingdom

Н:
Нанита @ Nanita

О:

П:

Р:

С:

Т:

У:

Ф:

Х:

Ц:

Ч:

Ш:

Щ:

Ю:

Я:

Има и още много кулинарни магьосници от кулинарния форум на BG-Mamma, на които бих искала да предам наградката, но за съжаление не знам как и къде да ги открия всички...
            
Благодаря ви още веднъж, момичета, за вдъхновението и подкрепата, която ми оказвате с коментарите и съветите си!!!

А сега и за пилето в марина от нар и сметана :) 
 

Снимките станха ужасни и не си личи колко готино се получи пиленцето така, но народът беше веше адски гладен и не знам как успях да снимам и толкова :)) 

Необходими продукти:

За пилето:
500-600 г пилешки гърди без кост и кожа
200 г пушено топено сирене
1 чаша течна неподсладена сметана
1/2 чаша сок от нар
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1/4 1.л. едро счукан или смлян бял пипер (или :) какъвто ни се намирае), накиснат в сок от нар

За марината:

1/2 чаша течна неподсладена сметана
1/2 чаша нар
1/4 ч.л. сол (или на вкус)
1/4 ч.л. бял пипер, ситно смлян 

 
Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешките гърди на пържолки, начукваме леко месото и поръсваме със солта и пипера.

Смесваме в купа сметаната и сока от нар, поливаме овкусеното месо и оставяме да се маринова поне 2 часа.

В термоустойчива чаша мариноваме 10-15 зърна бял пипер с 2-3 с.л. сок от нар и загряваме в микровълнова фурна за около половин минута. Оставяме да стои в марината, докато се маринова и пилето, след което отцеждаме от сока и подсушеаваме върху кухненска хартия или салфетка.

След  като месото е вече мариновано, го подреждаме в подходящ съд за печене, който не бива да е прекалено голям, а колкото да се наредят в него пържолите, без да се застъпват.

Нарязваме пушено топеното сирене на кръгчета и покриваме с тях месото.

Разбиваме в отделна купа 1 чаша сметана, 1/2 чаша сок от нар и солта и поливаме покритите с нарязаното сирене пържоли.

Печем в предварително загрята на 180 С фурна около 35 - 40 минути или до готовност, като на финала може да покрием с хартия за печене или фолио - да не прегаря пушеното сирене, че аз моето го позапекох ;)

Изваждаме и поръсваме с едро счукания или смлян маринован пипер.


Поднасяме с гарнитура по избор.Свежа салата с ябълка и нар например :) е чудесно допълнение... 


Мазнина не съм добавяла, защото реших, че сметаната и сиренето са ни достатъчни, но нищо не пречи да се добавят и 1-2 с.л. зехтин към соса, с който поливаме месото...

Много крехко и вкусно се получи пилето така и гладните вкъщи ми простиха забавянето покрай лошите снимки :))


32 comments:

  1. Мина, благодаря за прекрасната награда :)
    И за мен е удоволствие да надникна при теб
    и да си доставя удоволствие за очите и душата!
    И сегашното ти предложение е по мой вкус- месо
    и пресни плодове!
    Цветна приказка!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ReplyDelete
  2. Congratulations on your awards!!! Wow that chicken looks excellent with that cheesy crust...awesome!

    ReplyDelete
  3. Честита награда! На свой ред благодаря за наградата за моя блог! Симпатиите са взаимни! :-)
    А пилето изглежда разкошно!

    Весел уиекнд! :-)

    ReplyDelete
  4. Честита награда, Мина!
    Напълно заслужена награда!
    Благодаря, че я споделяш и с нас!
    А пилешкото изглежда неустоимо вкусно!

    Усмихнат уикенд :)

    ReplyDelete
  5. Мина,
    Честита награда!
    Много ти благодаря и за хубавите думи, и за вниманието, и за наградата, носеща прекрасен символ!
    Пилето изглежда вкусно, интересно и изкушаващо :)
    Обичам нар, слагала съм го в сладкиши и в салати, но в ястие още не съм пробвала. Много хубава идея!
    Уютен, вкусен и изпълнен с настроение уикенд!

    ReplyDelete
  6. Мина, честита ти награда, абсолютно заслужена е:)!

    Благодаря ти, че я сподели и с мен!!!

    ReplyDelete
  7. Честита награда, Мина!~
    И благодаря, че я сподели и с мен, знаеш, че при теб ми е много приятно и симпатиите са взаимни.
    Отдавна гледам пиле с нар в руските блогове, но след твоето предложение май ще се престраша да пробвам :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ReplyDelete
  8. Мина, честита награда и много ти благодаря за жеста към мен!:))
    Пожелавам ти много усмихнат уикенд!:))

    ReplyDelete
  9. This looks beautiful, and you deserve your award..because you are special lady and your blog and dishes are always so stunning..you can see how much love you put in them!!!

    ReplyDelete
  10. Обичам нар :) след сладоледа който направих от нар, доста често за овкусяване на салатки ползвам нар или сока му. Сигурна съм, че използването му за марината е от полза :) Благодаря за рецептата :)
    Благодаря за наградата! Това е втората ми награда а, а и не знаех какво може да се прави по принцип с тях :)(вече научих).

    ReplyDelete
  11. Пилето изглежда мнооого вкусно, Мина !
    Много ти благодаря за вниманието и наградата .
    Поздрави и хубав и усмихнат уикенд . :)

    ReplyDelete
  12. Wonderful recipe accompanied with vivid photos! Thank you for sharing and congrats on the awards!

    ReplyDelete
  13. МИНА ЧЕСТИТА НАГРАДА!
    Ти си човека който най много я заслужава ,защото наистина ни показваш страхотни неща.
    Безкрайно благодаря ,че и мен включи в списъка на наградените.Това е първата ми награда и винаги ще бъде най скъпата за мен.
    Поздрави и прегръдки:)

    ReplyDelete
  14. Мина, усмихна ме посред нощите...прекрасна награда си получила и по още по-прекрасен начин си я подарила...подареното щастие е двойно, благодаря ти от сърце!
    Продължавай да носиш радост на хората около теб - с вкусните и красиви ястия, с добрите думи и милото отношение!
    Желая ти хубеви почивни дни!

    ReplyDelete
  15. Congrats on your awards and thanks for the recipe. What a creative use for pomegranates.

    ReplyDelete
  16. Mина, поздравления за наградите!
    Благодаря за вниманието и милия жест!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ReplyDelete
  17. The smoky cheese and sweet, colorful pomegranate sounds like a fantastic combination. Have a wonderful weekend!

    Kristi

    ReplyDelete
  18. Благодаря за вниманието!
    Честити ти награди!
    Блогът ти е страхотен - продължавай все така!

    ReplyDelete
  19. Thank you for mentioning me, Mina. I was happy to give the award to you, you so well deserve it!

    Your chicken looks so colorful, crusty on the top, and so tender and juicy on the inside. Love it. Also love the peach upside down cake in the previous post. I sure would love to have a piece of that delicious cake right now, with my coffie.
    Hugs, to you!

    ReplyDelete
  20. Благодаря, Мина!
    Искрено съм трогната от наградата :)
    Много добро местенце си имаш, интересни рецепти, една част от които смятам да изпробвам!

    Сърдечни поздрави!

    ReplyDelete
  21. Congrats on the award, Mina! Well deserved!

    ReplyDelete
  22. Честита награда и от мен, Мина и благодарности за споделянето и! Успешна и слънчева нова сдмица!

    ReplyDelete
  23. Благодаря ти за признанието,Мина! :)
    Честито и на теб!Напълно заслужена награда!
    Хубава и успешна нова седмица!
    Краси

    ReplyDelete
  24. Мина,честита награда и много благодаря за жеста!:))
    Пиле изглежда вкусно!
    Ръцете на здравеопазването.
    Пожелавам щастлива седмица!

    ReplyDelete
  25. Благодаря за наградата, Мина!
    Прекрасно, свежо предложение :)

    ReplyDelete
  26. Благодаря ти, Мина! Радва ме вниманието ти и симпатията е взаимна :-)

    Поздрави сърдечни и пожелания за все така уютни и вкусни дни! - пиленцето е чудно :-P

    ReplyDelete
  27. Благодаря за наградата,Мина!
    Много сочно и изкушаващо изглежда пилето!
    :-)

    ReplyDelete
  28. Дани, благодаря ти!!

    Lizzy, thank you!!

    Милена, благодаря ти!!

    Тони, благодаря много!!

    Лети, благодаря!!

    Благодаря, Аелис!!

    Пепи, благодаря!! Много е приятно пилето с нар :) пробвай го смело...

    Вероника, благодаря!!!

    Sandra - many many thanks for creating this lovely aword!!!

    DryThyme - благодаря!!

    Благодаря, Сабина

    Thank you Mateja!!

    Zi4e, благодаря ти!!

    Мариета - благодаря ти!!

    Thank you Sandra!!

    Зори, благодаря!!

    Kristi - thank you!!

    Бенита, благодаря ти!!

    Elisabeth - thank you!!

    Ива, благодаря!!

    Thank you Kate!!

    Ваня - благодаря!!

    Благодаря ти, Краси!!

    Cafe Pepela - thank you!!

    Ирина - благодаря!!

    Благодаря, Дими!!

    Диди, благодаря ти!!


    БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ МОМИЧЕТА!!! За мен е повече от удоволствие да следя блоговете ви и да се уча от прекрасните ви кулинарни творения и фантастични снимки!!!


    THANK YOU ALL GIRLS!!! It is all my pleasure to follow your blogs and share your friendship!!

    ReplyDelete
  29. Поздравления за наградата, Мина! Благодаря ти, че сподели наградата си с нас и ти пожелавам да продължаваш все в същият дух на добро настроение, защото точно такъв полъх идва от твоят блог. Продължавай все напред и очаквам новите ти идеи за вскусни ястия.

    ReplyDelete
  30. Мина,искам да те поздравя за всички получени награди,защото напълно ги заслужаващ!Всяка твоя рецепта е толкова колоритна и подробно представена,че носи удоволствие и наслада!Благодаря не само,че я сподели с мен,а ми даде невероятен стимул и насоки да оформя и аз едно свое местенце за релакс!

    ReplyDelete
  31. Мина всички награди са напълно заслужени:)) Благодаря! Поздравления и давай все така!

    ReplyDelete
  32. Обичам тази храна, аз наистина ще се радват за моето семейство

    ReplyDelete