Wednesday, September 30, 2020

Суфле омлет с крем сирене и билки / Souffle Omelette with Cream Cheese and Herbs

 


За закуска, топло предястие, лек обяд или вечеря - пухкавото съчетание между суфле и омлет е винаги изкусително, ефектно и вкусно :)

А комбинирано с крем сирене с билки е вече истинско кулинарно изживяване!!



Необходими продукти:

...за 1 суфле омлет


3 яйца

20 г масло

1 с.л. крем сирене Philadelphia с билки

1 голяма щипка сол, или на вкус

1 щипка черен пипер, или на вкус

1/2 ч.л. пресен копър, нарязан на ситно (по избор)



Начин на приготвяне:


Разбиваме в малка купа жълтъците, пипера и крем сиренето до гладка смес.

В отделна купа разбиваме белтъците и солта на твърд сняг.

Към белтъчната смес добавяме разбитите жълтъци и внимателно разбъркваме с шпатула от долу нагоре, докато се смесят.

На средно силен огън разтопяваме в по-дълбок тиган половината от маслото, изсипваме яйчената смес и заравняваме.

Похлупваме с капак и готвим 3-4 минути.

Останалото масло разделяме на две.

Отстраняваме капака и с шпатула внимателно отделяме омлета от стените на тигана.

Повдигаме леко с шпатула и подпъхваме едната част от останалото масло и повтаряме от противоположната страна с другата част.

Разклащаме тигана, за да се отдели омлета с помощта на маслото от дъното и поръсваме със свежия копър, по избор.

Приплъзваме внимателно в затоплена чиния, като прегъваме с помощта на шпатулата на две.  

Поднасяме веднага със свежа сезонна салата.




No comments:

Post a Comment