Wednesday, November 28, 2018

Джинджифилови бисквитки Пастелна коледа / Pastel Cristmas Gingerbread Cookies



И както бях обещала - да споделя част от бисквитките от меденките новата Коледно-зимна колекция домашни декорирани бисквитки и къщички на Aromas House -  "Сладка и светла" или Candy and Bright, в която се  включих с това-онова :)

Тези са по рецептата за Джинджифиловите Коледни къщички в същата гама, но има още 4 невероятни вкуса, които искрено се надявам да успея до Коледа да споделя и тук...



Необходими продукти:

3 яйца, фермерски
280 г кристална захар
120 г мандраджийско масло, меко
4 с.л. натурален мед, разтопен на водна баня
2-3 с.л. кленов сироп
1 с.л. екстракт ванилия
3-4 капки Концентрирана есенция Кленов сироп
2 ч.л. подправки за бисквитки (канела, карамфил, джинджифил, бял пипер, кардамон, кориандър, звездовиден анасон, индийско орехче)
2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
650-800 г брашно на София Мел

За декориране:
Пастелно розов  и бял (или пастелно син, слонова кост) фондан на FunCakes
Фина пудра захар или Магически прах за разточване на фондан на FunCakes (или царевично нишесте)
Сладкарско лепило на FunCakes
Смес за Роял айсинг на FunCakes
Поръски на FunCakes и Wilton

Инструменти:
Накрайници #1, #2, #3, #22 и #224 и стандартни адаптери на Wilton
Пошове за еднократна употреба
Комплект резци за Коледна къщичка
Резци за бисквитки - Коледна елха и снежинки на Wilton и Städter
Шпатула, за заглаждане на фондан
Точилка за фондан, по избор


Приготвянето и декорирането е съвсем като при Бисквитки с вкус на Лате с тиква и карамел - без заигравката с молдовете ;)

А, и съм използвалата резец и щампа с бутало - снежинка, малка, както и резец и щампа с бутало - трилисна зеленика, малка - за акцентите по бисквитките...

Ето ги и в традиционни Коледни цветове :)



Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, изсипваме в по-голяма тава, към половината от него добавяме солта, содата и подправките за бисквитки - разбъркваме добре и оформяне нещо като кладенче по средата.
Разбиваме в купа с миксер яйцата и захарта до пухкава смес, добавяме мекото масло, меда, кленовия сироп и есенциите и разбъркваме до гладка смес.
Изсипваме в кладенчето в брашното и замесваме на ръка средно твърдо тесто, като първо използваме овкусеното със содата и подправките брашно.
В зависимост от големината на яйцата, вида на меда и маслото ми поема между 650 и 800 г брашно, като евентуалния остаък използвам при разточването и оформянето на бисквитките.
Завиваме тестото в стреч фолио и оставяме за 20-тина минути, или за през нощта, в хкладилника.
Загряваме фурната предварително до 160С.
Застиламе дъното на няколко плитки тави с хартия за печене.
Разточваме тестото върху леко набрашнена повърхост на кора с дебелина около 5-7 мм, изрязваме бисквитки в желаната форма и подреждаме на разстояние една от друга в покритите с хартия за печене тави.
Печем в предваритвлно загрята до 160С фурна 10-12 минути, или докато краищата им започнат да се запичат.
Изваждаме и оставяме да се охладят напълно върху решетка.
Разточваме избрания цвят фондан върху леко поръсена с пудра захар или прах за разточване на фондан работна повърхност с дебелина 3-5 мм, заглаждаме с шпатула за фондан и изрязваме с резеца, с който сме изрязали и бисквитката, която ще декорираме,
Намазваме със сладкарско лепило, залепваме върху напълно изстиналата бисквитка и леко заглаждаме отново с шпатулата.
Декорираме с айсинг, поръсваме със ситните перлички върху по-дълбок и широк сух съд и обръщаме бисквитката обратно - да поаднат излишните перлички.
Изрязваме снежинките и бодливата зеленика с помощта на резците, оцветяваме, по избор и прикрепваме със сладкарско лепило на желаните места.
С мъничко айсинг прикрепяме останалите поръските и оставяме отново за няколмко минути да стегне.
И сме готови ;)


А ако нямате време да си gi приготвите сами, или просто не ви се занимава - можете да си поръчате в Aromas House, или на място в магазина на ул. Неофит Рилски 58 в центъра на София :)



1 comment: