Monday, March 13, 2017

Дробчета в бекон на тиган / Bacon Wrapped Chicken Livers



Необходими продукти:

12-18 пилешки дробчета
12-18 резена бекон или прошуто
1-2 с.л. зехтин
3-4 скилидки чесън, небелени
стръкче розмарин
1/2 ч.л. сол, или на вкус
1/2 ч.л. черен пипер, или на вкус 
шишчета за барбекю (или клечки за зъби)
1-2 шепи бейби спанак, за сериране, по избор


Начин на приготвяне:

Измиваме и отцеждаме спанака.
Измиваме и подсушаваме дробчетата върху кухненска хартия.
Подправяме със сол и пипер, увиваме стегнато в бекон или прошуто и фиксираме с шишчето, като подреждаме дробчетата на разстояние едно от друго (по 3 на шишче).
Намазваме със зехтина дъното на тигана, загряваме на средно силен огън и добавяме дробчетата, чесъна и стръкчето розмарин.
"Запичаме" от едната страна 5-6 минути, обръщаме шишчетата и чесъна и запичаме за 5-6 минути и от другата страна.
Отстраняваме готовите шишчета и чесъна, добавяме спанака и зашушеаваме в мазнината от дробчетата за 2-3 минути.



Поднасяме веднага с любимо вино, задушения спанак (по избор) и препечени филийки, кото можем да намажем с чесъна, като леко стиснем кожичката, за да го обелим ;)


2 comments:

  1. Мина,
    чудесни дробчета.Аз ги правя на шишчета заедно със зеленчуци и гъби.Баща ми е техен почитател.Но и твоят вариант е много интересен и лесен.Красиво и вкусно.
    Поздрави !

    ReplyDelete