1/2 салата Айсберг
1/2 свежа салата
120 г френско козе сирене
60 г орехи, леко запечени
10-12 резенчета сушени домати, накиснати в зехтин
4-5 с.л. течен мед
За дресинга:
2-3 с.л. зехтин
1 с.л. прясно изцеден сок от лимон
1 ч.л. мед
голяма щипка сол, или на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и подсушаваме айсберга и салатата
Накъсваме на едро и смесваме в голяма купа, заедно с отцедените от зехтина сушени домати и запечените орехи, и поръсваме с дресинга.
Нарязваме сиренето на кръгчета с дебелина 2-3 см и запичаме върху хартия за печене в загрята до 220С за 5-6 минути.
Добавяме запеченото козе сирене към салатата, поливаме с течен мед и поднасяме.
Бързо, леко и удивително вкусно!! :)
Мина, чудесна салата, със сигурност би заменила напълно вечеря или обяд. :)
ReplyDeleteПоздрави!
Наистина удивително, Мина,
ReplyDeleteмного ефектно, колоритно и безсъмнено - вкусно...
Поздрави, хубава и усмихната нова седмица!
Тази салатка със сигурност е мноооого вкусна! Абсолютно съм съгласна с Гери, че е чудна идея за лека вечеря в топлите летни вечери :) Благодаря за споделената рецепта!
ReplyDeleteПоздрави, Мина!
Като отворих блога и си казвам-чакай да видя каква технология е приложила Мина на това сиренце,че е толкова съблазнително и се оказва възможно най-лесната!Пиши го направено,скъпа,трепач еееееее и много ще ни харесааааа!
ReplyDeleteВеликолепни снимки и салата!
Пожелавам ви много усмихната седмица на всички у дома!Прегръдки!
Мина, оцеля ме в десетката. Имам едно любимо заведение в София, където хапвам само такава салатка с козе сиренце, много я обичам. Прекрасни снимки.
ReplyDeleteЯка салатка. Тъкмо да разтоварим малко от зимните тежести;)
ReplyDeleteПоздрав, Мина!
Прекрасна е, Мина! Прегръдка! :)
ReplyDeleteЗдравейте,
ReplyDeleteи на мен това ми е любимата салатка и доста често я консумирам.Наскоро се замислих дали е удачно толкова често заради френското козе сирене или няма проблеми,как мислите?
Поздрави!!
Признавам си, не разбирам какво ме питате :)
Delete