Monday, February 10, 2014

Салата с червена леща / Red Lentil Salad



С леко закъснение - салатата ни от Бъдни вечер, но пък много вкусна и винаги актуална :)

Необходими продукти:

250 г червена леща
около 1 л вода
1 оранжева чушка тип камба, нарязана на кубчета
1 домат, почистен от семките и нарязан на кубчета
1/2 краставица, обелена и нарязана на кубчета
1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, пресован
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
3 с.л. зехтин, студено пресован
сокът от 1/2 лимон
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лещата под течаща вода.
прехвърляме лещата и водата в подходящ съд и оставяме да заври.
Варим около 8 до 10 минути - лещата трябва да мека, но да не е изгубила формата и цвета си.
Докато лещата се вари приготвяме дресинга, като смесим в малка купа зехтина, лимоновия сок, пресования чесън, солата и пипера и разбъркваме.
След като е готова, отцеждаме и изплакваме със студена вода..
Изцеждаме отново и прехвърляме в голяма купа.
Добавяме нарязания домат, чушката, краставицата и лука и разбъркваме.
Подправяме с дресинга преди сервиране и поръсваме със ситно нарязания магданоз.




1 comment:

  1. Супер е салатката,Мина!
    Като любител на лещата не мога да не я харесам,и то много!
    Отново интересно предложение при теб!
    Много успешна седмица ти пожелавам,мила!

    ReplyDelete