След истерията по кронъта триумфът на круфина, плод на
любовта между кроасана и мъфина, е повече от естествен сред почитателите на сладкарското изкуство.
Пухкавото многолистно тесто, запечено във формата на
мъфин и с топящо се сърце от шоколад, крем или конфитюр, завладява хората по
цял свят, за да се преърне в един от
най-предпочитаните кулинарни хибриди.
А приготвени с бутер тесто, круфините са бърз и повече от лесен начин да превърнем
ежедневната закуска или десерт в истинско гурме изживяване ;)
Можете да намерите рецептата и в кулинарния блог La Vita e Bella
Необходими продукти:
за 12 круфина
1 опаковка бутер тесто Белла (800г)
200 г течен шоколад
200 г конфитюр от малини (или предпочитани плодове)
1 с.л. масло, за намасляване на формата за мъфини
1-2 с.л. пудра захар, за поръсване
Начин на приготвяне:
Подготовката на круфините отнема 10-15 минути, а
приготвянето им: 30-40 минути.
Размразяваме бутер тестото, като го прехвърляме от
предната вечер в хладилника или за около 40 минути на стайна температура.
Загряваме предварително фурната до 220С или 200С с
вентилатор и намасляваме форма за мъфини.
Разстиламе бутер тестото върху леко набрашнена работна
повърхност и с нож за пица разрязваме всеки от листовете напречно на 3 равни
части (общо 6 ленти).
Разточваме леко всяка от лентите по тължина и навиваме на
стегнато руло.
С остър нож разрязваме всяко от рулата надлъжно през
средата.
Завиваме всяка от половинките на охлювче...
...и прехвърляме
във формата за мъфини.
Печем в предварително загрята до 220С или 200С с
вентилатор фурна 25-30 минути.
Изваждаме готовите мъфини от фурната и охлаждаме с
формата 3-4 минути върху решетка.
С пош и накрайник за пълнежи пълним всеки от мъфините с
избраната плънка, като забием върха на накрайника в горната част на всеки круфин и пълним с шоколад или сладко, докато плънката започне да излиза отгоре.
Поръсваме с пудра захар и поднасяме с предпочитана гореща напитка.
.
Каква красота,толкова бяло,толкова много светлина струи от кадрите!А идеята за круфини е брилянтна,поздравления,много вкусни изглеждат и много симпатични!
ReplyDelete