Бърза разядка, лека вечеря или небрежния акомпанимент на чаша любимо вино :)
Необходими продукти:
(вариация на рецепта от BBC Food)
За Камембера:
1 питка камембер
1 скилидка чесън, на филийки
1-2 стръкчета пресен розмарин
1 с.л. зехтин
За чесновите хлебчета:
1/2 чабата
1 с.л. зехтин
1-2 скилидки чесън, обелени и разполовени
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200С.
Отстраняваме всички опаковки на сиренето, поставяме върху хартия за печене и го връщаме в дървената му кутийка (ако има такава), или в подходящ съд за печене .
С остър нож пробождаме на няколко места отгоре питката сирене и пъхаме в разрезите филийките чесън и по няколко листенца от розмарина.
Поръсваме със зехтина и печем в предварително загрятата до 200С фурна за 10-15 минути, или докато се запече до златисто и центърът му започне да се топи.
*** Моето си остана леко бледолико, но листенцата ми розмарин явно бяха твърде дълги и започнаха лошо да прегарят...
Междувременно нарязваме чабатата на филийки.
Поръсваме ги със зехтин и запичаме в нагорещен тиган до златисто.
Натриваме запечените филийки с разполовените скилидки чесън.
Поднасяме запеченото сирене топло, заедно с чесновите хлебчета - като можем да си мажем от разтопеното сирене върху филийките...
...или да разчупим горната коричка на сиренето и да си топваме в разтопения Камембер :)
И както и да решим да си го похапваме, удоволствието е неоспоримо!!!
Комплименти:)!
ReplyDeleteИзобщо не смятам да споря,Мина,а само да преглъщам в захлас по толкова любимо сиренце,така апетитно разтеченко!Намажи и на мен филийка,идвам!И нося вино! :) Прекрасни снимки отново,скъпа!Сърдечна прегръдка за теб и цялото фемили!
ReplyDeleteТези снимки са като картини с аромат на Прованс! Просто фантастично!
ReplyDeleteТова много много ще ми хареса! Камамберът е сред любимите ми чуждестранни сирена. Запечен върху нещо... :) Не съм пробвала така, но мисля че скоро ще го направя! Прекрасни снимки и предложение, Мина :)
ReplyDeleteМина, за втори път виждам тази идея за запечен камембер и определено съм възхитена от вкусотията, която направо ми се набива в очите. Мноого апетитно! Поздравления за страхотното представяне и снимки! :)
ReplyDeleteХубава вечер от мен!
О, това е истински разкош, Мина! аз бих добавила и лъжичка мед към това изкушение. Прегръдки! :)
ReplyDeleteЧудесно! За мен това е полъх от Франция ...
ReplyDeleteА снимките просто казват "Опитай ме!"
Сърдечни поздравления!
Разкошотия, Мина!
ReplyDeleteМина, чудесно, ароматно, толкова лятно и провансалско! Аз бих хапнала със сладко от лук или печени праскови въпреки чесъна. А и със смокини ми звучи добре!
ReplyDeleteБлагодаря за чудесното предложение и красиви снимки!