tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post4386824825987395877..comments2024-03-17T15:22:34.017+02:00Comments on Angellove's Cooking: Бърз тутманик Аелис / Tutmanik aka Multi-layer Bread with Feta CheeseAngellove's Cookinghttp://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comBlogger52125tag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-9482821259522394152021-01-08T18:30:24.712+02:002021-01-08T18:30:24.712+02:00Не би трябвало да има проблем, ако след това го пе...Не би трябвало да има проблем, ако след това го печете, като вече втасал тутманик :)Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-9623836568129143072021-01-02T00:21:06.298+02:002021-01-02T00:21:06.298+02:00Здравейте!
Ще е грешка ли ако го оставя да повтаса...Здравейте!<br />Ще е грешка ли ако го оставя да повтаса няколко часа на стайна температура?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-43220840656165340422020-04-19T16:03:21.215+03:002020-04-19T16:03:21.215+03:00Невероятен. Днес го направих . Боже каква вкусотия...Невероятен. Днес го направих . Боже каква вкусотия. Благодаря за рецептата Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15762389562776898717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-91874381194250347532016-12-31T15:07:41.123+02:002016-12-31T15:07:41.123+02:00Уникална рецепта! От години я правя и съм очаровал...Уникална рецепта! От години я правя и съм очаровала всеки, който я е опитал. Благодаря за прекрасната рецепта. АлисаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-86002781290332109942016-02-21T09:55:41.035+02:002016-02-21T09:55:41.035+02:00Прекрасна рецепта. За първи път правя подобен тип ...Прекрасна рецепта. За първи път правя подобен тип тестено изделие и като на магия стана - пухкав и с нежно хрупкава коричка. Благодаря. Благодаря. Благодаря! Блогът Ви е вдъхновение. :)<br />МарияAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-78170903349184825802016-02-07T22:29:51.761+02:002016-02-07T22:29:51.761+02:00Стана перфектен !!! С един гОООлям айрян :)Стана перфектен !!! С един гОООлям айрян :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01134343224501623862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-25166557431978133862015-04-24T20:55:16.632+03:002015-04-24T20:55:16.632+03:00Само една забележка и то не по рецептата - нека си...Само една забележка и то не по рецептата - нека сирене да се превежда, като Bulgarian cheese, а не като Feta cheese. Първо двете неща са различни, второ айде малко да им намалим мераците на гърците да си присвояват всичко (в Америка повечето хора си мислят, че баклавата е гръцка) и трето вече по цял свят има магазини с български стоки и е добре хората да започнат да разпознават и купуват Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-40026992411277402942014-12-07T20:58:04.191+02:002014-12-07T20:58:04.191+02:00Благодаря за прекраната рецепта и чудесното обясне...Благодаря за прекраната рецепта и чудесното обяснение! <br />В разстояние на една седмица два пъти правя тутманика, толкова много се хареса в къщи. <br />Поздравления и моите адмирации за всичко публикувано в блога! Hristinka Kolevahttps://www.blogger.com/profile/08556368681249638555noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-8309764989757632912014-02-02T15:53:00.502+02:002014-02-02T15:53:00.502+02:00Готовият вече тутманик се реже до дъното на тавата...Готовият вече тутманик се реже до дъното на тавата по указаните линии или леки разрези само отгоре?Благодаря предварително!!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-63683657021202946052013-09-29T22:09:55.085+03:002013-09-29T22:09:55.085+03:00Благодаря за рецептата! Отдавна ми се правеше тутм...Благодаря за рецептата! Отдавна ми се правеше тутманик и тази вечер това и направих.Съчетан с айрян всички останахме много доволни :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16842208684144299561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-56273588889615380632013-06-13T10:08:28.665+03:002013-06-13T10:08:28.665+03:00Невероятно полезен споделен опит!!! Сърдечно благо...Невероятно полезен споделен опит!!! Сърдечно благодаря :) и аз ще се възползвам вече от хлебопекарната при замесването на тутманика ;)Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-15290521855902215192013-06-13T10:06:52.288+03:002013-06-13T10:06:52.288+03:00Много благодаря замилите думи и за прекрасните обя...Много благодаря замилите думи и за прекрасните обяснения за хлебопекарната - много са полезни!!! Видях тутамника Ви във фейсбук и адски ми хареса - дори показвах снощи снимките вкъщи как майсторки сте го надиплили :) и моите хора при вида му бяха категорични, че ще трябва пак да го замеся за неделната ни закуска :))<br />Радвам се, че се е харесала рецептата!!!Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-86885769809172422132013-06-12T22:31:21.192+03:002013-06-12T22:31:21.192+03:00Пропуснах да кажа и за печенето-фурната ми е от мо...Пропуснах да кажа и за печенето-фурната ми е от модерните с вентилатор.Сложих скарата на 2 ниво,покрих тавата с фолио и пуснах фурната на горен и долен реотан(без вентилатор)на 170* за около 35-40 минути след това махнах фолиото и пуснах вентилатора и пекох до хубав златисто кафяв цвят-може би за около 10-15 минути получи се страхотна коричка отгоре и отдолу..Дано съм била полезна.mamcheto61https://www.blogger.com/profile/06248990332833743066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-10900519217751491922013-06-12T22:23:30.748+03:002013-06-12T22:23:30.748+03:00Поздравления за страхотната рецепта.Видях че се е ...Поздравления за страхотната рецепта.Видях че се е коментирало съотношението на продуктите и искам да споделя моя опит-тази вечер направих този страхотен тутманик-използвах брашно на ССОФИЯ МЕЛ-(пакет от 2 кг)-от килограма който бях претеглила след замесването ми остана около 150 гр-всички други продукти ги спазих стриктно-само вместо масло-смесих по 50 гр-св.мас,олио,масло и маргарин.Другото mamcheto61https://www.blogger.com/profile/06248990332833743066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-47930347940670136992013-03-25T23:57:40.951+02:002013-03-25T23:57:40.951+02:00Благодаря за страхотната рецепта.
Сърдечни поздрав...Благодаря за страхотната рецепта.<br />Сърдечни поздрави!Lecker mit Gerihttps://www.blogger.com/profile/02426884128727966078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-9473593972879910582013-03-21T21:37:07.788+02:002013-03-21T21:37:07.788+02:00Мисля, че брашното с 50-тина 100 грама винаги може...Мисля, че брашното с 50-тина 100 грама винаги може да варира - в зависимост от големината на яйцата, влажността на климата :) и т.н. и благодаря, че споделяте опита си за коричката :) следващия път ще пробвам и аз!!!<br />Слънчева и весела пролет Ви желая!!!Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-4115605177293901442013-03-21T21:33:44.041+02:002013-03-21T21:33:44.041+02:00И аз благодаря, че споделихте мнението си :) и че ...И аз благодаря, че споделихте мнението си :) и че рецептата Ви е харесала!!! Откакто я пробвахме вкъщи, друг тутманик май не съм месила :)) само на нея залагаме...<br />Усмихната пролет!!Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-32106799126373740052013-03-21T21:31:31.308+02:002013-03-21T21:31:31.308+02:00Радвам се, че Ви е харесала!!! У нас този тутманик...Радвам се, че Ви е харесала!!! У нас този тутманик е любим :)Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-56001637777569076192013-03-21T21:30:42.030+02:002013-03-21T21:30:42.030+02:00Съжалявам, че и на Вас не Ви се е получил тутманик...Съжалявам, че и на Вас не Ви се е получил тутманикът :( и въобще не сте груба - идеята на този блог е да си помагаме взаимно :) Причините да не набухне тестото не са малко - от качеството на маята и брашното, до технологията на изпичане - знаете, че според старите градски легенди :) всяка печка си пече по свой си "тертип"... А може просто да не Ви е било ден - тази рецепта (Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-77255006226624492072013-03-21T21:22:41.894+02:002013-03-21T21:22:41.894+02:00Здравейте,
Извинявайте, че с такова огромно закъс...Здравейте, <br />Извинявайте, че с такова огромно закъснение Ви отговарям, но явно писмата от последните коментари са отишли в спама и едва сега виждам, че има задавани въпроси... Нямам Вашата висока квалификация, нито претенциите да съм автор на рецептата, но след като прочетох коментара Ви за съотношението течности/брашно - ми се струва, че водата, яйцата и разтопеното масло са общо около 600 гAngellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-740028565580499832013-02-21T22:40:28.409+02:002013-02-21T22:40:28.409+02:00Лесен и вкусен тутманик.Лично аз сложих малко пове...Лесен и вкусен тутманик.Лично аз сложих малко повече хладка вода,две лъжички суха мая и брашно към 1 кг.За да е вкусен се слага повече сиренце и масло.В допълнение-преди печенето сложих по едно малко парченце масло по средата на всяко от разрязаните парченца-точно в средата където са натиснати според рецептата.Днес ,при вторият опит се получи дори и по-добър от на снимката а вкусът е уникален.<brAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-135070316303853262013-02-03T12:01:32.536+02:002013-02-03T12:01:32.536+02:00СТРАХОТНА РЕЦЕПТА!Стана божествено вкусен тутмании...СТРАХОТНА РЕЦЕПТА!Стана божествено вкусен тутманиик. При месенето пое около 750-800 гр.брашно. До сега 4-5 пъти съм пробвала различни рецепти за тутманик и не ми се получаваше добре. Тази рецепта спазих стъпка по стъпка и най-после успях:))) Благодаря за рецептата! Хубав ден:)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-48823352845857148002012-12-30T21:13:49.499+02:002012-12-30T21:13:49.499+02:00Страхотен тутманик стана! Невероятен ! Огромно бла...Страхотен тутманик стана! Невероятен ! Огромно благодаря за рецептите!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-67080785463212098972012-12-03T02:07:47.401+02:002012-12-03T02:07:47.401+02:00Здравеите!
И аз днес запретнах ръкави и месах ли ...Здравеите!<br />И аз днес запретнах ръкави и месах ли месах тестото.Направих го точно по рецептата и.... нищо не срана.Дори с милиметър не помръдна и стана изпечен от вън и тестян от вътре.Само да отбележа че съм нова във този блог но не в месенето и готвенето.Не съм искала да бъда груба.Лек ден и успех на всички с тази рецепта.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3727300010416624508.post-22672163622764754482012-11-10T20:10:24.876+02:002012-11-10T20:10:24.876+02:00Здавейте , моля да ме извините , ако бъда нетактич...Здавейте , моля да ме извините , ако бъда нетактична ,но тази 1 чаена чаша вода на 1 кг брашно - Как точно ще се омеси това тесто ? Аз съм учила технология на приготвяне и за да стане тестото пухкаво трябва съотношението течност:брашно да е поне 1:2 . И ако 1 яйце е 50 мл , яйцата стават около 200 мл , и ако чаената чаша е 200 мл тогава по мое изчисление течността става 400 мл и даже по-малко Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15760673186673029025noreply@blogger.com