Tuesday, March 29, 2016

Сурова детокс крем супа от червено цвекло и един размер по-малко с Avon :) / Detox Creamy Beet Soup



Пътят към мечтаната фигура е много по-кратък и лек, ако е подправен с вкусен и здравословен разтоварващ режим, подходящи за желаната цел физически натоварвания, а защо не и подходяща козметика ;)

Затова и се поддадох на изкушението с днешното си невероятно вкусно и здравословно предложение да споделя и предизвикателството на Avon - по приятен начин да комбинираме иновативната им антицелулитна терапия с разтоварващ и детоксикиращ хранителен режим и да постигнем един размер по-малко - само след 4 седмици!! 

От Avon специално са разработили съвети за диети и спорт, които допълнително да ни насърчават и подпомaгат, а в YouTube канала на Avon се качват и поредица въхновяващи видеа... Подготвили са ни и специален промоционален код за подаръци при поръчка:


1SIZEDOWN

Бих искала да ви поканя да се включите в това лесно и полезно предизвикателство, като на един от вас Avon ще предостави продукт от иновативната антицелулитна терапия - Solutions Termal-active и масажор, за което ще ви помоля само да споделите в коментар под публикацията до 05.04.2016 г, дали разчитате и на козметика за по-стегната и красива фигура и защо :)


Ето и днешното бързо и лесно предложение за страхотна сурова крем супа от червено цвекло :)

Необходими продукти:
... за 2 порции

1 зряло авокадо
1 средно голяма глава червено цвекло, обелена и нарязана
2 моркова, обелени и нарязани
½ лимон, обелен и нарязан
1 скилидка чесън
2 ч.л. натурален ябълков оцет
Щипка лют червен пипер
½ ч.л. морска сол, или на вкус
200 мл (1 чаша) вода
Щипка черен пипер, или на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в кухненски робот или блендер и пюрирайте до гладка кремообразна смес.
Поднесете веднага

Късметлията от предизвикателството на Avon ще бъде изтеглен на 06.04.2016г на случаен принцип - с томбола. Успех!! :)

П.П. И късметлията от предизвикателството на Avon - 1 размер по-малко - е ... Дани :)


Честито на Дани и благодаря на всички, които се включиха в предизвикателството!! 

Ще помоля Дани да ми изпрати на лични адрес за получаване на наградата и телефон за връзка - не по-късно от 08.04.2016 (петък) - и ще чакам да сподели впечатления от иновативната антицелулитна терапия на AVON - Solutions Termal-active!! 

А за всички, които биха искали да се възползват от текущата кампания на AVON - има специален промоционален код за подаръци при поръчка:

1SIZEDOWN

Friday, March 25, 2016

Флан с извара и тиквички / Ricotta Zucchini Flan



Ето и соленото ми предложение, вдъхновено от продуктите на Olympus Bulgaria - фино и изискано предястие с нежен кадифен вкус, което аз лично си позволявам да поднасям дори и като лек обяд или вечеря ;)

Необходими продукти:

200 г извара Olympus
200 г тиквички, нарязани на кубчета
200 мл млечна сметана
4 яйца
1 с.л. зехтин
1 с.л. масло Olympus
1с.л. свеж копър, ситно нарязан
½ ч.л. едро смляна морска (или хималайска) сол, или на вкус
¼ прясно смлян черен пипер, или на вкус

А с малката черна престилка от Olympus Bulgaria - времето в кухнята е винаги празник, на който звездата неизменно съм аз!! :))


 Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната на 160С.
Задушаваме в зехтина и маслото тиквичките със солта и пипера за 4-5 минути, или докато омекнат.
Добавяме млечната сметана и изварата, отстраняваме от огъня и пасираме до гладка смес.
Добавяме едно по едно яйцата и пасираме до пълното им усвояване.
Подправяме с копъра и разбъркваме
Намасляваме форми за суфле или мъфини и разсипваме сместа по формите.
Печем на водна баня в предварително загрята до 160С фурна за 40 минути.
Обръщаме готовия флан в чинийка или върху чесново хлебче, гарнираме  с овкусена извара и песто и декорираме със стръкче маточина (или копър).





Monday, March 21, 2016

Козунак с цедено кисело мляко / Strained Yogurt Easter Bread



Вече имам колекция от какви ли не козунаци, но след като бях приятно изненадана с куп изкусителни продукти с марката Olympusнямаше как да устоя на изкушението да опитам да приготвя и козунак с цеденото им кисело мляко :)
И резултатът е удивителен - пухкав козунак на конци с невероятен вкус!!
Сърдечни благодаря на екипа на Olympus Bulgaria за качествените продукти и кулинарното вдъхновение!!
Вече нямам търпение да опитам всички рецепти, които съм си наумила да приготвя с цедените им кисели млека, прясното им мляко, изварата, кашкавала и букета сирена - овче, краве и козе - все леки и свежи предложения - с дъх на пролет и лято :))

Необходими продукти:

За тестото:
3 яйца + 1 белтък, леко разбити
160 г захар
30 г (3/4 кубче) свежа мая (или 10 г суха мая)
200 г цедено кисело мляко Olympus 2%
60 г масло Olympus, разтопено
40 мл олио
щипка сол
1 с.л. сок от лимон
1 с.л. чист екстракт от ванилия
650 -700 г пресято брашно
Растителна мазнина за доомесване и оформяне

За плънката:
100 г едро нарязани бадеми (или ядки по избор)
100 г стафиди (или предпочитани сухи плодове)

За глазурата:
1 жълтък  
1 с.л. зехтин  
2-3 с.л. перлена захар на големи кристали

Начин на приготвяне:


В контенейра на хлебобекарната добавяме  яйцаta, наронената свежа мая, захарта, цеденото кисело мляко, разтопеното масло и олиото - смесени предварително, солта, лимоновия сок, ванилията  - активирали програма „Тесто“ и оставяме 4- 5 минути, докато продуктите се и маята се разтвори напълно.
Добавяме постепенно брашното, като след всяко добавяне изчакваме да се поеме от сместа - до получаването на меко тесто, което само се отделя от стените на контейнера. В зависимост от големината на яйцата и гъстотата на цеденото мляко може да е необходимо да се добави малко повече или малко по-малко брашно...
Прекъсваме програмата, стартираме я отново и изчакваме да приключи. Ако тестото не е втасало достатъчно - необходимо поне да е удвоило обема си - изваждаме контейнера, покриваме с чиста памучна кърпа и пъхаме за 10-15 минути в предварително загрята до 45-50С и ИЗКЛЮЧЕНА фурна.  Или оставяме в хлебопекарната при затворен капак и без да я изключваме, докато достигне желания обем.
Полученото количество тесто е достатъчно за 2 средно големи козунака или 20-24 индивидуални козуначета с размерите на мъфини.
Изсипваме втасалото тесто върху намаслен работен плот и разделяме на две – за два средно големи козунака, или на 20-24 топчета – за индивидуални козуначета . Аз приготвих 1 козунак (който не оцеля до снимки) и 12  мини козуначета.
За нормален козунак разделяме отделеното тесто на 3 равни части.
От всяка топка оформяме с ръце нещо като триъгълник и поръсваме с нарязани бадеми и стафиди (или плънка по избор).
Навиваме на руло, като започваме от върха, разтегляме и оформяме с ръце стегнато руло и усукваме.
Сплитаме на плитка и прехвърляме в намаслена форма за козунак.
Индивидуалните козуначета оформяме на възелчета и поставяме в хартиени форми за мъфини (моите са картонени и устойчиви на печене и не се деформират при раздуването на тестото) или редим на разстояние в тава, покрита с хартия за печене.
Оставяме на топло да втасат или пъхаме за 10-15 минути в предварително загрята до 45-50С и ИЗКЛЮЧЕНА фурна, или докато удвоят обема си.
В малка купа или чаша разбиваме жълтъка, зехтина и прясното мляко, 
намазваме втасалите козунаци и поръсваме с перлена или кристална захар.
Връщаме обратно във фурната, превключваме на 110С или 100С с вентилатор и печем 10-15 минути.
Превключваме на 180С или 160С с вентилатор и печем поне още 15-20 минути за нормалните и 10-15 минути за индивидуалните козунаци.

Ако е необходимо, покриваме с алуминиево фолио - да не прегарят. Проверяваме с дървен шиш, дали козунаците са изпечени - шишът трябва да излиза без полепнали по него трохи.
Изваждаме от фурната и оставяме за няколко минути да се охлади върху решетка.


И нека сезонът на козунаците започне сега!!! ;)


Thursday, March 17, 2016

Сурова детокс крем супа от спанак / Detox Creamy Spinach Soup


И още нещо по зелената тема :) сурово, здравословно и вкусно - и идеално за предстоящите летни жеги!!
Не съм и предполагала, че може толкова да ни хареса, а и се приготвя за нула време... 
...че и съвсем като за днешния ден на Св. Патрик на цвят ;) 

Необходими продукти:
...за 2 порции

1 зряло авокадо
100 г спанак
1 стрък целина
1 ч.л. джинджифил, настърган
1 скилидка чесън
½ ч.л. морска сол, или на вкус
200 мл (1 чаша) вода
Щипка кимион, по избор


Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в кухненсkи робот или блендер, като започнете със спанака - и пюрирайте до гладка кремообразна смес.
Поднесете веднага.


Monday, March 14, 2016

Детокс смути с киви и спирулина / Detox Kiwi Spirulina Smoothie


И още нещо свежо, зареждащо и вкусно от "здравословната ми вълна" :)
... заимстванокато идея от youngandraw

Необходими продукти:
...за 2 големи или 4 малки порции

1-2 с.л. семена от чиа
200 мл (1 чаша) вода
1 шепа листа от спанак
2 средно големи кивита
½ зрял банан, обелен и нарязан
½ краставица, обелена и нарязана
½ лимон, обелен и нарязан

Начин на приготвяне:

Накиснете в купа семената от чиа във водата и оставете в хладилника  за около час (може и за през нощта).
В кухненси робот или блендер смесете останалите съставки, като започнете със спанака - и пюрирайте  до хомогенна смес. Можете да добавите и няколко кубчета лед, по избор.
Добавете накиснатите семена от чиа, които са поели по-голямата част от водата и са образували желеподона маса - и блендирайте, докато се смесят напълно.
Поднесете веднага.


Friday, March 11, 2016

Детокс смути с червени плодове и чиа / Triple Berry Detox Smoothie


Открила съм, че началото на февруари е идеалното за мен време за старт на така нареченото пролетно прочистване на организма, въпреки че разните му там грипни и какви ли не епидемии са най-настървени... Тази година съм твърдо решена обаче да продължа с разтоварващия режим поне до ... есента ;) Затова и от време на време ще ви досаждам с любимите си детокс попадения...
Започвам с това прелъстително изкушение с ягоди, малини и къпини, заимствано като идея от тук - което, освен че е страхотен старт на деня, е и невероятно свежо и вкусно!!


Необходими продукти:
...за 2 големи или 4 малки порции

с.лсемена от чиа
200 мл (1 чаша) вода
150 г ягодисвежи или замразени
150 г къпинисвежи или замразени
150 г малинисвежи или замразени
зрял бананобелен и нарязан
с.лсуров мед (натурален кленов сироп или сироп от агаве – за веган), по избор

Начин на приготвяне:

В купа накиснете семената от чиа във водата и оставете в хладилника  за около час (може и за през нощта).
В кухненски робот или блендер смесете останалите съставки и пюрирайте  до хомогенна смесАко ползвате свежи червени плодове,  можете да добавите и няколко кубчета ледпо избор.
Добавете накиснатите семена от чиакоито са поели по-голямата част от водата и са образували желеподона маса - и блендирайтедокато се смесят напълно.

Поднесете веднага.

Wednesday, March 9, 2016

Домашно бадемово мляко / Homemade Almond Milk

 

Ето и моята интерпретация за домашно приготвено бадемово мляко :)
Вкусно, лесно за приготвяне и здравословен заместител на животинското мляко в повечето напитки и рецепти...

Необходими продукти:

200 г сурови белени бадеми (или ;) небелени - няма съществена разлика)
800 мл вода (още по-добре - филтрирана)
1 с.л. суров мед (натурален кленов сироп или сироп от агаве - за веган)
2-3 фурми, без костилките (накиснати за 20-30 минути в топла вода и отцедени)
1/2 шушулка ванилия, нарязана (накисната за 20-30 минути в топла вода и отцедена) или 1 ч.л. чист екстракт от ванилия
щипка сол

Начин на приготвяне:

Накисваме суровите бадеми в купа с вода и оставяме в хладилника за 8-12 часа, или за през нощта.
Изплакваме накиснатите бадеми и отцеждаме от водата добре.
Смесваме в кухненски робот или блендер отцедените бадеми и останалите съставки и блендираме на максимална скорост до фина консистенция.
Прецеждаме през няколко слоя тензух или марля (цедилка за сирене върши перфектна работа!) и изсипваме в бутилка или буркан с плътно затваряща се капачка.
Съхраняваме до 3-4 дни в хладилника и разклащаме добре преди да сервираме.